Connect with us

Μαγειρική

Ρολό μαρέγκας με φρούτα του δάσους                      

Published

on

 

 

Υλικά (για 12 μερίδες)

150 γρ. ασπράδι παστεριωμένο σε φιάλη

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

50 γρ. ζάχαρη άχνη

250 γρ. φρούτα του δάσους

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε τη ζάχαρη μαζί με το ασπράδι και το χτυπάτε σε μπεν μαρί μέχρι να ζεσταθεί. Μεταφέρετε στο μίξερ και χτυπάτε έως ότου η μαρέγκα δέσει και γίνει αρκετά σφιχτή. Κατεβάζετε από το μίξερ. Απλώνετε τη μαρέγκα σε όλη την επιφάνεια μιας λαδόκολλας που έχετε τοποθετήσει πάνω σε ένα ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20′ έως ότου η μαρέγκα πάρει ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει. Με πολλή προσοχή γυρίζετε ανάποδα τη μαρέγκα με τη λαδόκολλα πάνω σε μία άλλη λαδόκολλα και ξεκολλάτε την πρώτη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε τμηματικά και την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε έως ότου σφίξει. Απλώνετε πάνω στη μαρέγκα την κρέμα και σκορπίζετε τα φρούτα. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγετε τη μαρέγκα σε ρολό. Τη διατηρείτε στο ψυγείο έως και δύο ημέρες. Σερβίρετε με σος από φρούτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement