Connect with us

Μαγειρική

Γλυκιά «σούπα» αχλάδι  

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1½ κιλό αχλάδια

2 ξυλάκια κανέλα

1 νεροπότηρο γλυκό κρασί Σάμου

3 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο

Για τη σάλτσα σοκολάτας

1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα

1 σφηνάκι τσίπουρο

200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

1 κοφτή κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα αχλάδια από το φλούδι τους και τα κουκούτσια. Τα κόβετε σε τέσσερα κομμάτια το καθένα. Τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Περιχύνετε με το γλυκό κρασί και προσθέτετε ένα ποτήρι νερό. Βράζετε τα αχλάδια σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν. Αφαιρείτε την κανέλα και το γλυκάνισο και τα περνάτε από το μπλέντερ να πολτοποιηθούν και να γίνουν ένας βελούδινος πολτός. Τον κρυώνετε καλά στο ψυγείο. Σε μικρό σκεύος ρίχνετε το γάλα, το τσίπουρο και το στιγμιαίο καφέ. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά χωρίς να πάρουν βράση. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη ρίχνετε μέσα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει σιγά-σιγά χωρίς να αφήσετε το μίγμα να πάρει βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και διατηρείτε τη σάλτσα σοκολάτας χλιαρή. Σερβίρετε τη γλυκιά «σούπα» σε φλιτζάνια τσαγιού περιχύνοντας από πάνω με λίγη σάλτσα σοκολάτας. Διακοσμείτε το κάθε φλιτζάνι με ένα ξυλάκι κανέλας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement