Connect with us

Μαγειρική

Ροβίτσα με μαραθόριζα και τζίντζερ    

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

300γρ. ροβίτσα

1 μαραθόριζα

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

60ml ε.π. ελαιόλαδο

½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, τριμμένο

1 καρότο, χοντροτριμμένο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου, καυτό

40γρ. τζίντζερ φρέσκο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουλιάζετε τη ροβίτσα σε νερό για 4 ώρες. Στη συνέχεια τη ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να την καλύπτει και τη βράζετε για 5΄. Τη σουρώνετε. Κόβετε τη μαραθόριζα και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ψιλές ροδέλες. Από τα φρέσκα κρεμμυδάκια χρησιμοποιείτε και τα πράσινα φύλλα. Σε μία χύτρα ταχύτητος ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τη μαραθόριζα με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον τριμμένο μαραθόσπορο για 2΄ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τη ροβίτσα και το καρότο και κατόπιν τον καυτό ζωμό. Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, κλείνετε τη χύτρα, χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς αρκετά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το όσπριο. Όταν είναι έτοιμο, τρίβετε το τζίντζερ σε πολύ ψιλό τρίφτη και το προσθέτετε στο φαγητό μαζί με τον χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφού πάρει μια-δυο βράσεις ακόμη, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement