Connect with us

Αθλητισμός

ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Θετικό ξεκίνημα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (φωτο)

Published

on

 

Οι πρώτες μάχες σε μια από τις πολυπληθέστερες διοργανώσεις πυγμαχίας στην Αλεξιώτισσα

Με 49 συνολικά ζευγάρια ξεκίνησε στο κλειστό Γυμναστήριο Αλεξιώτισσας το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πυγμαχίας Εφήβων-Νεανίδων, Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών μια από τις πολυπληθέστερες πυγμαχικές διοργανώσεις που ανοίγει τον χορό των Πανελληνίων πρωταθλημάτων του 2024. Είναι χαρακτηριστικό ότι με απόφαση της Αγωνόδικης επιτροπής οι αγώνες ξεκίνησαν στη 1 το μεσημέρι κάτι που θα γίνει τόσο αύριο όσο και το Σάββατο που θα ξεκινήσουν και τα γυναικεία ζευγάρια μαζί με τα ημιτελικά. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας καθολικά πρωτοστατεί στα δυναμικά αθλήματα και επάξια καταχωρείται στην συνείδηση όλων ως η «Κορυφαία Αθλητική Ομοσπονδία» στην Ελλάδα έχοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της μέσα σε μόνο 2 χρόνια κατακτήσει 93 μετάλλια σε Διεθνείς Διοργανώσεις με τους αθλητές και τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας να αποτελούν πρότυπα.

ΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΠΥΓΜΑΧΩΝ

Πάντως θετικό ήταν και το αγωνιστικό ξεκίνημα των Πατρινών πυγμάχων. Ο νεαρός διεθνής Γιώργος Πλέας στα 57κ. Εφήβων της Παναχαϊκής επικράτησε του Μαρλίντ Τσαλίλι της ΑΕΚ με διακοπή στον α’ γύρο. Ο Γιώργος Γκοτσόπουλος επίσης της Παναχαϊκής νίκησε τον Γιώργο Μοξάχο του ΟΦΗ με διακοπή από τον διαιτητή στον γ’ γύρο. Στα 54 κ. των Νέων Ανδρών νικηφόρα ξεκίνησε και ο Βασίλης Παπαδόπουλος της ΕΑΠ που νίκησε 5-0 στα σημεία τον αντίπαλο του Αλεξ Ταντεβοσιάν του ΠΑΟΚ.

Σημαντικές προκρίσεις

Σημαντικές προκρίσεις πανηγύρισαν και οι πυγμάχοι του ΑΣΒΑ Δ. Τόφαλος του Μάκη Συνοδινού. Στα 63,5 κ. ο Δημήτρης Νικολάου νίκησε με διακοπή στον 3ο γύρο τον Αλεξόπουλο της ΑΕΚ. Ακόμη στα 71 κ. ο Κώστας Κωνσταντίνου νίκησε τον Χρήστο Μίχα του Α.Σ. Μαγούλας επίσης με διακοπή από τον διαιτητή. Με το δεξί ξεκίνησε και ο Αιμίλιος Κεκιάνι της Άμυνας Πατρών που επικράτησε του Δημήτρη Μίχα του Εθνικού.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement