Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ελπιδοφόρα μηνύματα και ευχές στην πίτα του παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Πατρών

Published

on

Σε εορταστική ατμόσφαιρα το Παράρτημα της Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο ξενοδοχείο Αστήρ αντάλλαξε με τα μέλη και τους φίλους του ευχές για μια χρονιά με υγεία, ευημερία, ποιότητα και ειρήνη σε όλη την ανθρωπότητα.

Η χορωδία της Κοινο-Τοπίας σκόρπισε μελωδικές νότες στη γιορτή μας και μας μετέφερε νοερά στη μαγεία των Χριστουγέννων.
Η παρουσία όλων των μελών της με την μαέστρο Λίνα Γερονίκου και την πιανίστα Κατερίνα Φιλιππάτου ήταν υπέροχη.
Την Πίτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Ειρηναίος Σωτηρόπουλος. Ο αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Δημήτριος Καρδαμάκης αναφέρθηκε στο έργο της Αντικαρκινικής και στην τεράστια σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου που σηματοδοτεί η 4η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου.
Ο Χαράλαμπος Καλόφωνος, μέλος της Δ.Ε. του Παραρτήματος, στο χαιρετισμό του τόνισε το έργο που επιτελούν οι ερευνητές, έτσι ώστε νέα φάρμακα και νέες θεραπευτικές μέθοδοι να είναι διαθέσιμα σε όλους τους ασθενείς.
Στα νέα φάρμακα κατά του καρκίνου που συνεχώς ερευνώνται στα Εργαστήρια αναφέρθηκε και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Ευαγγελία Παπαδημητρίου και στα ελπιδοφόρα μηνύματα που οι έρευνες παρέχουν.
Χαιρετισμό με εκτενή αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου και στην πρόληψη έκανε η Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Ι.Σ.Π. Άννα Μαστοράκου. Τα μέλη του Παραρτήματος Μάριβυ Μεντζελοπούλου και Όλγα Λέων με γλαφυρό τρόπο μας έκαναν κοινωνούς του τρυφερού χριστουγεννιάτικου διηγήματος του Άγιου της πεζογραφίας μας Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Το Άνθος του Γιαλού».


Οι τυχεροί της βραδιάς που κέρδισαν το φλουρί και χειροποίητα δώρα ήταν ο Αθανάσιος Αργυρίου, μέλος της Δ. Ε. και η Μαίρη Περπινιά μέλος του Παραρτήματος.
Την εξαιρετική διακόσμηση των τραπεζιών επιμελήθηκαν με δικές τους δημιουργίες οι κυρίες Λαμπρινή Λυμπερτάδου Τσακαλώζου και Γεωργία Μαντέλη, μέλη της Δ. Ε.
Πολλοί προσκεκλημένοι τίμησαν με την παρουσία τους την υπέροχη βραδιά, ανάμεσα στους οποίους ήταν η Ευσταθία Γιαννιά, πολιτευτής, ο πρόεδρος της Γηριατρικής και Γεροντολογικής Εταιρείας Ελλάδος Κώστας Χρυσανθόπουλος, η πρόεδρος του συλλόγου «Ζωή Γλυκιά» Βασιλική Γούλα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σ.Υ.Α. Ιωάννης Μάνος, η αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Νούλη Παπανδρουλιδάκη, ο Ανδρέας Σπηλιώτης εκπρόσωπος της «Κοινο_Τοπίας» οι εκπρόσωποι από την «Φλόγα» Ράνια Σπυροπούλου και Βίλλυ Φωτοπούλου, η εκπρόσωπος από το «Άλμα Ζωής» Δώρα Βανδαράκη, η αντιπρόεδρος του Σ.Ο.Ψ.Υ. Θεοδώρα Μπούμπουκα κ.ά.
Τα μέλη της Αντικαρκινικής ευχαρίστησαν τους φίλους που πάντα στηρίζουν τις εκδηλώσεις και συγκεκριμένα τον Ηλία Μεντζελόπουλο και το ξενοδοχείο «Αστήρ» για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας και την προσφορά του καφέ, την χορωδία της «Κοινο_τοπίας», τον Κώστα Δαουλτζή για τη φωτογραφική κάλυψη και τον Γιάννη Μιχαλόπουλο, ιδιοκτήτη του «ΑΧΑΪΚΟ ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ», για την συμβολική προσφορά της εορταστικής πίτας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement