Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΗΛΕΙΑ: 24χρονος Αλί: Μιλά για όσα έζησε στα χέρια των απαγωγέων του

Published

on

Κάθε λεπτομέρεια από τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν οι ένοπλοι απαγωγείς το πρωί της περασμένης Πέμπτης μπουκάροντας σε σπίτια στα Καβάσιλα του δήμου Πηνειού και το Ψάρι του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αλλά και από την απαγωγή επτά ομοεθνών του εργατών γης από το Νεπάλ, μοιράστηκε αποκλειστικά στην εφ. «Πατρίς ο νεαρός που έζησε από κοντά τις δραματικές αυτές σκηνές και που κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των δραστών, όντας ο άνθρωπος-«κλειδί» ώστε αργότερα να συλληφθούν οι έξι δράστες.

Ο 24χρονος Αλί από το Νεπάλ, μην έχοντας καταφέρει να ξεπεράσει ακόμα το τρομακτικό αυτό σκηνικό που έζησε αυτός και οι φίλοι του, ανέφερε πως περίπου 7 Πακιστανοί δράστες εισέβαλαν στο σπίτι τους λίγο μετά τις 7:00 το πρωί της περασμένης Πέμπτης και υπό την απειλή μαχαιριών φώναζαν και ζητούσαν να τους ακολουθήσουν. «Βάρεσαν τους άλλους και όταν βγήκα έξω, τους είπα να σταματήσουν και πως τα παιδιά είναι εργάτες και δουλεύουν. Μου είπαν να φύγω μακριά και μου έδειχναν το μαχαίρι και πως αν πήγαινα κοντά θα με σκότωναν», δήλωσε με τρεμάμενη φωνή.

ΗΛΕΙΑ: 24χρονος Αλί: Μιλά για όσα έζησε στα χέρια των απαγωγέων του

Η απαγωγή και η αναγνώριση των δραστών
Οι απαγωγείς σε σχεδόν παράλληλα χτυπήματα σε Καβάσιλα και Ψάρι, κατάφεραν στην πρώτη περίπτωση να πάρουν παρά τη θέλησή τους τρεις εργάτες γης και στη δεύτερη περιπτώση τέσσερις. Το θάρρος του 24χρονου Αλί ήταν αυτό που τον βοήθησε να ξεφύγει από τα χέρια των δραστών, αλλά και αυτό που τον «όπλισε» για να αναγνωρίσει τα πρόσωπα των απαγωγέων όταν αυτοί συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές και κλήθηκε να τους αναγνωρίσει. «Πήγα στην αστυνομία και έδειξα αυτούς που μας απείλησαν εκείνο το πρωινό και που έκλεψαν τα κινητά και τα χρήματά μας. Είχαμε στο σπίτι περίπου 1.500 ευρώ».

ΗΛΕΙΑ: 24χρονος Αλί: Μιλά για όσα έζησε στα χέρια των απαγωγέων του

Μαφία από την… Θεσσαλονίκη!
Ίσως το πιο ξεχωριστό στοιχείο όμως που αποκάλυψε ο 24χρονος Αλί είναι αυτό της πιθανής προέλευσης των δραστών. Πρόκειται για μία καταγγελία που σίγουρα θα εξεταστεί προσεκτικά από τις αρχές, η οποία όμως ταυτοχρονα σοκάρει. Ο ίδιος επεσημανέ πως οι δράστες ανήκουν σε μία παράνομη ομάδα, ένα είδος μαφίας. Όσοι παραμένουν ασύλληπτοι -αρκετά άτομα μιας και ο αριθμός των δραστών εικάζεται ότι μπορεί να πλησιάζει και τους 15- σημείωσε πως προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, συγκλονίζοντας με όσα είπε για την παράνομη δραστηριότητά τους. Μάλιστα, εξέφρασε το φόβο του πως όσοι δεν ξέφευγαν από τα χέρια τους θα κατέληγαν στην καλύτερη των περιπτώσεων να πουληθούν σε άλλες περιοχές και πάλι ως εργάτες γης. «Αυτοί ανήκουν σε μαφία από τη Θεσσαλονίκη και αυτό που κάνουν είναι να απαγάγουν και να πουλάνε παιδιά όπως εμείς. Εγώ όταν έφτασα στο σπίτι απειλούσαν τα παιδιά και τα έβαλαν στο αμάξι πριν προλάβω να κάνω κάτι», πρόσθεσε.
Μετά από την επικίνδυνη αυτή στιγμή για τον ίδιο, ο 24χρονος κάλεσε τις αστυνομικές αρχές που έφτασαν άμεσα στο σημείο και τους είπε όλα όσα ήξερε με κάθε λεπτομέρεια. Μάλιστα όταν τον οδήγησαν και στο Αστυνομικό Τμήμα, λίγη ώρα μετά την σύλληψη των πέντε δραστών στη Μυρσίνη, ο ίδιος κατάφερε και αναγνώρισε δύο εξ αυτών, καθώς και το αυτοκίνητό τους που ήταν «μία κλούβα με βουλγαρικές πινακίδες» όπως δήλωσε συγκεκριμένα.

ΗΛΕΙΑ: 24χρονος Αλί: Μιλά για όσα έζησε στα χέρια των απαγωγέων του

Ο φόβος τους έχει κυριεύσει…
Δε δίστασε μεταξύ άλλων να σημειώσει πως πλέον ο φόβος τους είναι έκδηλος, μιας και οι ίδιοι βρίσκονται στη χώρα μας για να εργαστούν και να βγάλουν χρήματα για να ζήσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους, γεγονός που μπορεί να ανατραπεί μέσα σε μία στιγμή όπως φάνηκε. «Φυσικά και φοβόμαστε. Αλλά πέρα από αυτό, πάθαμε και μεγάλη ζημιά. Δουλεύουμε από νωρίς το πρωί για αυτά τα χρήματα που μας έκλεψαν. Δεν είναι σωστό να γίνονται τέτοια πράγματα», κατέληξε ανακουφισμένος που η περιπέτειά τους αυτή είχε αίσιο τέλος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement