Connect with us

Υγεία

Ιλαρά: Ποιους απειλεί η «ξεχασμένη» παιδική νόσος – Για ποιες περιοχές της χώρας ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος

Published

on

«Οι γονείς να ανοίξουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους και να ελέγξουν την εμβολιαστική τους κάλυψη. Το ίδιο να κάνουν και όσοι είναι κάτω των 50 χρόνων. Να ρωτήσουν τους γονείς τους αν έχουν νοσήσει ή αν έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις για την ιλαρά».

Η προτροπή μέσω, του ΘΕΜΑΤΟΣ, της ομότιμης καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου συμπυκνώνει το πρόβλημα αλλά και τη λύση αναφορικά με την επανεμφάνιση της ιλαράς, που ακουμπά πλέον και την Ελλάδα.

Η μέχρι προ δύο δεκαετιών λοιμώδης ασθένεια που διεκδικούσε τον τίτλο της «ξεχασμένης παιδικής νόσου» έχει σηκώσει κύματα επιδημίας στην Ευρώπη, έχοντας σημάνει συναγερμό και στις ελληνικές επιστημονικές και υγειονομικές αρχές. Πέντε ενήλικες στην Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας, αποτελούν τα κρούσματα που μετρά, προς το παρόν, η χώρα μας. Όλοι ήταν ανεμβολίαστοι. Μάλιστα, μέχρι και την περασμένη Παρασκευή ένας παρέμενε ακόμη για νοσηλεία.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement