Connect with us

Ελλάδα

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τη δίκη του 19χρονου θύματος trafficking

Published

on

Με παραγγελία της, προς την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητάει να διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων σχετικά με την 19χρονη θύμα trafficking στην Ηλιούπολη, η οποία διώκεται και πρόκειται να δικαστεί στις 26 Φεβρουαρίου με βάση ανώνυμη καταγγελία.

Η γυναίκα, που είναι θύμα trafficking και προκάλεσε την παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο, είναι κατηγορούμενη ως υπαίτια του ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους».

Η πράξη αυτή που της αποδίδεται φέρεται να τελέστηκε όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε, ο οποίος ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5.5 ετών σε πρώτο βαθμό και επίκειται η άμεση εκδίκαση της έφεσής του. Ο κατηγορούμενος μετά την απόφαση του δικαστηρίου αφέθηκε ελεύθερος καθώς του χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να ενημερωθεί άμεσα για τη βασιμότητα της καταγγελίας και επιπλέον η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά το αρμόδιο Δικαστήριο της 26/2/2024.

Ροή ειδήσεων

Advertisement