Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας: Διήμερο Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο για τις επισκευές και ενισχύσεις Κατασκευών

Published

on

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών και με σημαντικές παρουσιάσεις αναφορικά με τις επισκευές και τις ενισχύσεις των κατασκευών, το Τμήμα Δυτικής Ελλάδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής (ΕΤΑΜ) το 27ο Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο «Επισκευές και Ενισχύσεις Κατασκευών 2024».
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν το πρωί της της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου (9 π.μ.) στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου.
Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο Καθηγητής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας με τίτλο της ομιλίας του «Οι Σεισμοί Τουρκίας -Συρίας 2023, ένας Χρόνος Μετά – Το Επιστημονικό Τεχνικό και Επιχειρησιακό Έργο της Ελληνικής Αποστολής».
Επίσης, άλλοι προσκεκλημένοι ομιλητές στο Συνέδριο είναι οι Ε. Βιντζηλαίου, Ομότιμη Καθηγήτρια Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Χ. Γιαρλέλης, πολιτικός μηχανικός-μελετητής, Ν. Μιλτιάδου, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Α. Σέξτος, αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Μπρίστολ, Κ. Σπυράκος, ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Αθ. Τριανταφύλλου, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών.
«Το Συνέδριο που φιλοξενείται αυτό το διήμερο στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών έρχεται, όπως κάθε χρόνο, να καλύψει όλους τους τομείς που σχετίζονται με την επάρκεια των υφιστάμενων κατασκευών και επεμβάσεων, ανεξαρτήτων υλικού. Μια πολύ σημαντική επιστημονική συνάντηση μ’ ευρύτερο ενδιαφέρον», αναφέρει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος.
Στο Συνέδριο θα γίνουν, επίσης, παρουσιάσεις εργασιών από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, από υποψήφιους διδάκτορες και νέους αποφοίτους των Σχολών Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων.
Επιστημονικός Υπεύθυνος του Συνεδρίου είναι ο ομότιμος Καθηγητής Στέφανος Δρίτσος ενώ την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελούν οι Βαδαλούκας Γεώργιος, ΕΤΑΜ, Βαμβάτσικος Δημήτριος, ΕΜΠ, Γιαρλέλης Χρήστος, ΕΤΑΜ, Δέμης Σωτήρης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Καραχάλιος Ευάγγελος, Πρόεδρος ΤΕΕ Τμ. Δυτικής Ελλάδος, Παλιεράκη Βασιλική, ΕΤΑΜ, Παπαχρηστίδης Αριστείδης, ΕΤΑΜ, Πιτιλάκης Δημήτριος, ΑΠΘ, Στεφανίδου Σωτηρία, ΕΤΑΜ, Τριανταφύλλου Αθανάσιος, Πανεπιστήμιο Πατρών, Τσιάτας Γεώργιος, ΕΜΠ, Τσόπελας Παναγιώτης, ΕΜΠ και Φραγκιαδάκης Μιχάλης, ΕΜΠ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement