Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πιάνουν ξανά δουλειά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά- Έφτασε το πρώτο πλοίο για επισκευές

Δημοσιεύθηκε

στις

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά πιάνουν ξανά δουλειά, με το πλοίο Alfa Sea της ναυτιλιακής ΕΝΕΑ Management των οικογενειών Πετράκη, Πλούσιου και Κεγγίτση να βρίσκεται εκεί για επισκευή. Πρόκειται για ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών, το οποίο από το προηγούμενο Σάββατο, αποτελεί το πρώτο εμπορικό πλοίο που θα επισκευαστεί στα ναυπηγεία, ιδιοκτησίας Γιώργου Προκοπίου.

Όπως είχε δηλώσει ο εφοπλιστής κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης μεταβίβασης των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου από το υπουργείο Οικονομικών «η επαναλειτουργία της μεγάλης δεξαμενής ναυπήγησης και επισκευής πλοίων που παρέμενε αδρανής για περίπου 20 χρόνια και η γενικότερη αναβάθμιση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες της νέας ιδιοκτησίας».

«Δεν με ενδιαφέρει να κολλάω λαμαρίνες, ούτε μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα μεγάλα ναυπηγεία της Ασίας» είχε πει ο Γιώργος Προκοπίου τονίζοντας ότι στόχος του είναι να «δουλέψουν τα ναυπηγεία πάνω στην αιχμή της τεχνολογίας και κυρίως σε πλοία που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια ή χωρίς πλήρωμα».

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ιδρύθηκαν το 1937 και έπειτα από δύο δεκαετίες μεταβιβάστηκαν στον εφοπλιστή Σταύρο Νιάρχο που τα χρησιμοποίησε για την κατασκευή και συντήρηση πλοίων, αλλά και για μετασκευές μεταχειρισμένων εμπορικών πλοίων της ναυτιλιακής του. Τον Μάρτιο του 2023 επικυρώθηκε η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων των Ναυπηγείων, στον κ. Προκοπίου.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement