Connect with us

Παναχαϊκή

Η αγωνία χτυπάει …κόκκινο

Published

on

 

Οι 23 φίλαθλοι της Παναχαϊκής θα καθίσουν σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθούν σήμερα οι 23 συλληφθέντες φίλαθλοι της Παναχαϊκής, οι οποίοι κρατούνται από προχθές στοιβαγμένοι στα κρατητήρια της διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, με την αγωνία στην αχαϊκή πρωτεύουσα να χτυπάει κόκκινο…

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε θα καθίσουν σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου, καθώς σε βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες που εμπίπτουν στον άρθρο 10 (Τροποποίηση του άρθρου 41ΣΤ του ν. 2725/1999), του νόμου «περί αθλητικής βίας και συγκεκριμένα «αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις ή αθλητικό υπόβαθρο, ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός, φθορές και οπλοχρησία». Αν και εφόσον επιβληθούν ποινές σύμφωνα με τον νέο νόμο, αυτές δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι 23 συλληφθέντες φίλαθλοι της Παναχαϊκής (και ένας ακόμη Ροδίτης), θα παραστούν παρουσία των συνηγόρων τους (Π. Κοραντζόπουλος, Μ. Στέφου, Στ. Κιουρτζής), αρνούμενοι των κατηγοριών που τους έχουν απαγγελθεί. Οι συνήγοροι υπεράσπισής τους θα ζητήσουν από το δικαστήριο να εξετάσουν τα βίντεο των επεισοδίων που σύμφωνα με την ΠΑΕ Παναχαϊκή, οι φίλαθλοί της προκλήθηκαν από τους αντίστοιχους του Διαγόρα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΑΤΡΑ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ

Χθες τον δρόμο για την αχαϊκή πρωτεύουσα πήραν οι δύο ανήλικοι που ήταν παρόντες στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής και στο παιχνίδι Διαγόρας-Παναχαϊκή, με την ΠΑΕ να τους καλύπτει όλα τα έξοδα (διαμονής-επιστροφής) και τους δύο νεαρούς να μένουν ελεύθεροι έως ότου οριστεί δικάσιμος.

Η ΔΕΑΒ «ΚΑΙΕΙ» ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΡΟΔΟΥ

Σε ό,τι αφορά τα όσα διαδραματίστηκαν στη Ρόδο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ», η ΔΕΑΒ, με έκθεση που συνέταξε «καίει» την ΠΑΕ Διαγόρας, καθώς όπως αναφέρει σε αυτή, στο παιχνίδι δεν έγινε το παραμικρό, παρά μόνο οι δύο πλευρές -των φιλάθλων- αντήλλαξαν συνθήματα κι υπήρξαν προβλήματα εκτός σταδίου, με τους αντίστοιχους του Διαγόρα να πετούν στην πλευρά των φιλάθλων της Παναχαϊκής, πέτρες με αποτέλεσμα να αντιδράσουν εντός, να σπάσουν καθίσματα και να τα πετάξουν προς τη μεριά των Ροδιτών». Σύμφωνα πάντα με την ίδια έκθεση, οι οπαδοί του Διαγόρα έσπασαν την πόρτα και προσπάθησαν να εισέλθουν προς την πλευρά της θύρας που βρίσκονταν οι φίλαθλοι της Παναχαϊκής, αλλά τους απώθησαν. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η αντίστοιχη της ΕΛ.ΑΣ. με τη μόνη διαφορά ότι αναφέρει πως οι φίλαθλοι της Παναχαϊκής προκλήθηκαν με αποτέλεσμα να τους κυνηγήσουν ώς τον σύνδεσμό τους.

 

Π. Σταθάκης: «Μία υπαστυνόμος και δύο αστυνομικοί προσπαθούσαν να μας απεγκλωβίσουν»

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος των μετόχων της Παναχαϊκής Πέτρος Σταθάκης και μίλησε για τα επεισόδια που έγιναν στο γήπεδο της Ρόδου με τον Διαγόρα για το πρωτάθλημα της Super League 2. Αναλυτικά όσα είπε: «Εμείς φύγαμε, άλλοι όχι, κάποιοι φίλαθλοι παραμένουν στη Ρόδο. Προσήχθησαν από την αστυνομία και τη Δευτέρα (26/2) μετατράπηκαν σε συλλήψεις, κρατήθηκαν πολύ αδίκως κατά την κρίση μας. Όπως μας ενημέρωσαν οι νομικοί μέχρι την Τετάρτη (28/2) που είναι η τριήμερη προθεσμία που έχουν. Υπήρχε μια μερίδα οπαδών που ταξίδεψε από την Πάτρα με αεροπλάνο, νοικιάσανε αυτοκίνητα, ήρθαν στο γήπεδο. Ήταν σε ένα καφέ γύρω στις 1:30 όπως ενημερώθηκα από τους ανθρώπους του Διαγόρα, κάτι που κανένας από τη διοίκηση της Παναχαϊκής δεν ήξερε. Ερχόμενοι στο γήπεδο φωνάζοντας κάποια συνθήματα υπέρ της Παναχαϊκής, υπήρχαν αντεγκλήσεις με κάποιους ανθρώπους από τις καφετέριες και στη συνέχεια μπήκαν μέσα στο γήπεδο. Οι άνθρωποι του Διαγόρα τους καθοδήγησαν στη θύρα των φιλοξενουμένων. Εκεί, μετά από λίγο ήρθε και η Αστυνομία, μια διμοιρία και δεχόντουσαν διάφορα αντικείμενα και πέτρες από ανθρώπους εκτός γηπέδου. Μετά από κάποια στιγμή τελείωσε όλο αυτό, ξεκίνησε το παιχνίδι, όλα κύλησαν ομαλά κατά τη διάρκειά του, η Παναχαϊκή κέρδισε, κανένα πρόβλημα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καμιά αντέγκληση, δηλαδή να ήταν κάπως θερμό το παιχνίδι μεταξύ των ποδοσφαιριστών, οι παράγοντες δεν έγινε τίποτα απολύτως. Αφού έχει τελειώσει το παιχνίδι, έχουν αποχωρήσει οι διαιτητές και πάνε οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής στα κάγκελα και πανηγυρίζουν και τραγουδούν με τους φιλάθλους. Φεύγοντας κάποια στιγμή, και ενώ ήταν όλα ήρεμα για να ετοιμαστεί η αποστολή για να αναχωρήσει, κάποια άτομα σπάσανε την πόρτα και μπήκανε στο γήπεδο. Η Αστυνομία προσπαθούσε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε, απλά δεν είχε δυνάμεις. Ο κόσμος ήταν 200-300 άτομα. Εγώ είδα μια κοπέλα υπαστυνόμο που προσπαθούσε με 2-3 άλλους αστυφύλακες και 2 ακόμα της Ασφάλειας να κάνουν ό,τι μπορούσανε. Η αποστολή έφυγε από το γήπεδο στις 8 με 8:15 το βράδυ ενώ το παιχνίδι τελείωσε στις 5. Μας έλεγαν ότι έχουν έλλειψη δυνάμεων. Και οι διαιτητές αργήσανε να φύγουνε. Σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφορούν, προσπαθούν κάποια άτομα να μπουν στα αποδυτήρια και βαράνε την πόρτα. Πάλι η κοπέλα προσπαθεί να κρατήσει την πόρτα μόνη της. Και μετά από κάποια στιγμή εμφανιστήκανε, δεν ξέρω για ποιο λόγο και πώς πήραν αυτήν έκταση, και έπεφταν μολότοφ. Όλα έγιναν έξω γιατί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι φίλοι της Παναχαϊκής ήταν με τη διμοιρία, δεν μετακινήθηκαν καθόλου από τη θύρα τους, δεν τους το επέτρεψε η Αστυνομία παρά μόνο στο τέλος που τους μετακίνησε σε ένα άλλο σημείο. Όλα τα επεισόδια ξεκινήσανε από τους ανθρώπους απέξω που σπάσανε την πόρτα και μπήκανε μέσα στον χώρο κάνα δύο φορές. Σας λέω ότι ήταν ένα καθαρά πάρα πολύ καλό παιχνίδι, δεν υπήρξαν ούτε διαιτητικά λάθη. Ο Διαγόρας δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση για τη διαιτησία».

 

Κ. Σβόλης: «Αδυνατώ να πιστέψω ότι οι φίλοι της Παναχαϊκής είναι εγκληματίες και τρομοκράτες»

Ο αντιπρόεδρος της Παναχαϊκής Κώστας Σβόλης μίλησε στην αθλητική εκπομπή του Ionian για όσα συνέβησαν στη Ρόδο: «Αδυνατώ να πιστέψω ότι οι φίλοι της Παναχαϊκής που πήγαν στη Ρόδο είναι εγκληματίες και τρομοκράτες. Δεν μπορώ να δεχτώ την ανακοίνωση του Διαγόρα ότι 25 άτομα κατέβηκαν από την Πάτρα στη Ρόδο για να δείρουν τους πάντες και να σπάσουν τα πάντα! Θέλω να υπάρχει δικαιοσύνη! Ελπίζω να μην έχει στοχοποιηθεί η Παναχαϊκή. Μιλάμε για μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, μια ομάδα από την τρίτη πόλη της Ελλάδας. Νέα παιδιά κρατούνται μακριά από τις οικογένειές τους, από τις δουλειές τους, από τους δικούς τους ανθρώπους που ανησυχούν… Εγώ θέλω δίκαιη και ίση μεταχείριση, καμία χάρη! Καμία έκνομη ενέργεια δεν καλύπτουμε, όμως είναι δυνατόν όλα αυτά τα παιδιά να είναι τρομοκράτες; Όσο για το αγωνιστικό, η νίκη στη Ρόδο είναι νίκη ψυχολογίας που θα δώσει φτερά στην ομάδα. Θεωρώ ότι η Παναχαϊκή θα σωθεί, είναι βαριά η φανέλα, τα παιδιά το χρωστάνε και στους εαυτούς τους και στον κόσμο της Πάτρας».

 

Τηλεοπτική κάλυψη στο ντέρμπι με την Καλαμάτα

Τηλεοπτική κάλυψη θα έχει το παιχνίδι της Παναχαϊκής με την Καλαμάτα, την προσεχή Κυριακή, αγώνας που θα αρχίσει στις 14:00 και θα διεξαχθεί για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 2. Συγκεκριμένα, το κανάλι Action 24 θα βρεθεί στην Αγυιά για πρώτη φορά, καλύπτοντας μέσω της συχνότητάς του το πελοποννησιακό ντέρμπι. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής έχει ως εξής (3/3, 14:00, sl2.muvi.com): Χανιά-Ολυμπιακός Β, Αιγάλεω-Ηλιούπολη, Athens Kallithea-Διαγόρας, Ιωνικός-Γιούχτας, Τηλυκράτης-Παναθηναϊκός Β.

 

ΔΕΑΒ: Καλεί σε απολογία Παναχαϊκή και Διαγόρα

Με ανακοίνωσή της, η ΔΕΑΒ έκανε γνωστό ότι εκτός της ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου καλεί σε απολογία και την ΠΑΕ Παναχαϊκή! Αναλυτικά αυτή αναφέρει: «Περαιτέρω απέστειλε κλήσεις σε ακρόαση για τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 στις ΠΑΕ Παναχαϊκή και ΓΣ Διαγόρας Ρόδου για σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα, κατά τον μεταξύ τους αγώνα, που έγινε στις 25-02-2024 στη Ρόδο για το πρωτάθλημα της Super League 2 2023-2024».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement