Connect with us

Παναχαϊκή

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι τις 3 Απριλίου

Published

on

 

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι τις 3 Απριλίου οπότε και ορίστηκε τακτική δικάσιμος αφέθηκαν χθες το μεσημέρι οι 23 φίλαθλοι της Παναχαϊκής και ένας φίλαθλος του Διαγόρα Ρόδου, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Οι 23 Πατρινοί φίλαθλοι που κρατούνταν μέχρι και χθες το μεσημέρι στην Αστυνομία του νησιού μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στον αγώνα Διαγόρας – Παναχαϊκή κάθισαν στο εδώλιο για πλημμελημματικές παραβάσεις του νόμου περί αθλητικής βίας.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Οι συνήγοροι υπεράσπισής τους, οι δικηγόροι Πατρών Παναγιώτης Κοραντζόπουλος και Μαρία Στέφου και ο δικηγόρος Ρόδου Στέλιος Κιουρτζής ζήτησαν από το Δικαστήριο να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω της αποχής των δικηγόρων παράλληλα δε θα έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να μελετήσουν τη δικογραφία.

ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους, όρισε νέα δικάσιμο και τους άφησε ελεύθερους με δύο περιοριστικούς όρους. Πρώτον, της απαγόρευσης προσέγγισης και εισόδου σε οποιαδήποτε εγκατάσταση προπονείται ή αγωνίζεται η ποδοσφαιρική ομάδα Διαγόρας και Παναχαϊκή αντίστοιχα, την εμφάνιση του κάθε κατηγορούμενου ξεχωριστά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων που συμμετέχει η ποδοσφαιρική ομάδα Παναχαϊκή και Διαγόρας αντίστοιχα (για τους αντίστοιχους οπαδούς) και να παραμένει εκεί έως μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα.

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΡΟΔΟΥ

Από την Αστυνομία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη 4 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια της Κυριακής στο Διαγόρας-Παναχαϊκή στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας από 16 έως 23 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση των αθλητικών νόμων «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις ή αθλητικό υπόβαθρο» κι «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός», οπλοχρησία και διάπραξη φθορών. Επίσης, ένας από τους εμπλεκομένους, ηλικίας 33 ετών κατηγορείται επιπλέον για κατασκευή-κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς από δεδομένα της έρευνας προέκυψε ότι προέβη στη ρίψη αυτοσχέδιας εμπρηστικής κατασκευής (βόμβας μολότοφ) προς τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν για την αποκλιμάκωση των επεισοδίων.

 

«Συγκαλυπτικές πρακτικές οδήγησαν νέα παιδιά στη φυλακή»

Ο Πατρινός ποινικολόγος, Παναγιώτης Κοραντζόπουλος σε δήλωσή του στη «Γ» αναφέρει τα εξής: «Η άρση της κρατήσεως των παιδιών αποτελεί μια νέα πραγματικότητα που σε συνδυασμό με την αναβολή σε ρητή δικάσιμο δίνει τη δυνατότητα δικονομικών υπερασπιστικών επιλογών εκτός των ασφυκτικών και ανελαστικών προβλέψεων του αθλητικού νόμου και της αυτόφωρης διαδικασίας. Στόχος πλέον καθίσταται αφενός η αποδόμηση της κατηγορίας και αφετέρου η ανάδειξη συγκαλυπτικών πρακτικών που οδήγησαν στη φυλακή νέους ανθρώπους. Πρακτικές, οι οποίες για μένα συνιστούν παρελκυστικές ενέργειες στο έργο της δικαιοσύνης και ως τέτοιες θα ζητήσω να διωχθούν, κατ’ εφαρμογή των νέων διατάξεων των «(μετ)αλλαγμένων» κωδίκων σε βάρος, στην περίπτωση αυτή, όχι πολιτών αλλά εντεταλμένων κρατικών οργάνων που άσκησαν προανακριτικό έργο».

 

Επίσκεψη Σεμιτέκολου σε παίκτες και τεχνική ηγεσία

Η Παναχαϊκή είναι ενιαία με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Γυμναστικής Ένωσης, Παναγιώτη Σεμιτέκολο, να παρίσταται στην προπόνηση συνομιλώντας σε όλους, με αφορμή τη σύλληψη των φιλάθλων. Με σχετική ανακοίνωση η ΠΑΕ αναφέρει: «Με το μυαλό τους στους φιλάθλους μας, οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής συνέχισαν την προετοιμασία τους ενόψει του κρίσιμου εντός έδρας αγώνα, την ερχόμενη Κυριακή, 3 Μαρτίου (2 μ.μ.), με την Καλαμάτα, που θα διεξαχθεί, ως γνωστόν, κεκλεισμένων των θυρών.  Λίγο πριν από τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) προπόνηση, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής, Παναγιώτης Σεμιτέκολος, βρέθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας μας και μίλησε στους ποδοσφαιριστές αλλά και στο τεχνικό τιμ, με αφορμή την άδικη σύλληψη των φιλάθλων μας. Εκτός άλλων, ανέφερε τα εξής: «Η Παναχαϊκή είναι μια τεράστια οικογένεια, η οποία στις δύσκολες ώρες βρίσκεται ενωμένη. Την Κυριακή το γήπεδο θα μοιάζει κενό. Στην πραγματικότητα, όμως, να ξέρετε ότι θα είναι «γεμάτο», από χιλιάδες φιλάθλους που θα βρίσκονται νοερά δίπλα σας. Θα βρίσκονται στις τηλεοράσεις, στις πλατείες, στους δρόμους! Θα βρίσκονται παντού, και θα σας παρακολουθούν!  Και γι’ αυτά τα παιδιά, που βρέθηκαν άδικα κρατούμενα, αξίζει να αγωνιστείτε την Κυριακή».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΠΓΕ προέτρεψε: «Και όταν με το καλό ο αγώνας τελειώσει, να πάτε εκεί. Κάτω από την κερκίδα τους για να τους αφιερώσετε τη νίκη!». Εν συνεχεία, οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν το προβλεπόμενο πρόγραμμα της προπόνησης με τον κόουτς μας, Γιάννη Τάτση, να εντείνει τον αγωνιστικό ρυθμό. Ο Νίκος Μασούρας δεν προπονήθηκε και σήμερα για προληπτικούς λόγους (έχει υποστεί ελαφρύ διάστρεμμα), αλλά αύριο θα είναι κανονικά στην διάθεση του προπονητή μας. Εκτός προπόνησης, έμειναν οι Σμάλης, Αλίμπε λόγω τραυματισμού ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Λ. Μικές. Ο Ιατρούδης, επίσης, δεν προπονήθηκε διότι ταλαιπωρείται από μια ίωση. Η αυριανή (σ.σ. σήμερα) προπόνηση θα πραγματοποιηθεί το πρωί στον χώρο του Πανεπιστημίου».

 

Κύμα συμπαράστασης για τους οπαδούς

Κύμα συμπαράστασης για τους οπαδούς της Παναχαϊκής, υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας χθες κι όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη στη Ρόδο. Αρκετά πανό είχαν αναρτηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης, τα οποία κι ανέφεραν: «Αδέλφια γερά, ώς τη λευτεριά» και άπαντες στο τέλος δικαιώθηκαν, μιας και υπήρξε απόφαση υπέρ των φιλάθλων της κοκκινόμαυρης ομάδας.

 

 

Προπόνηση παικτών μπροστά στο κοινό τους

Την προπόνηση των παικτών της Παναχαϊκής θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι φίλαθλοί της αύριο, αφού το παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής με αντίπαλο την Καλαμάτα, θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ αναφέρει: «Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 1 Μαρτίου, η προπόνηση της ομάδας, πριν από το σημαντικό εντός έδρας παιχνίδι με την Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο κοινό της. Υπενθυμίζεται ότι η κρίσιμη αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της γνωστής ποινής που έχει επιβληθεί στην Παναχαϊκή. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, σε ένδειξη συμπαράστασης στους οπαδούς της, η ΠΑΕ Παναχαϊκή αποφάσισε η ομάδα να κάνει ανοιχτή στο κοινό της προπόνηση, κατόπιν συνεννόησης με τον προπονητή της, Γιάννη Τάτση. Αυτή θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Αγυιάς, ενώ η είσοδος των φιλάθλων θα γίνει από την Θύρα 2. Όλοι μαζί για την Παναχαϊκή μας!».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement