Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Πώς μπορείτε να κάνετε την τροφή του σκύλου σας πιο νόστιμη – Οι πιο υγιεινές ανθρώπινες τροφές

Published

on

Πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία του σκύλου μας παίζει, εκτός των άλλων, και η διατροφή του.

Αν έχετε επιλέξει να του δίνετε και ανθρώπινες τροφές, τότε σίγουρα θέλετε να είναι ασφαλείς καθώς υπάρχουν αρκετά τρόφιμα που απαγορεύεται να φάει ένας σκύλος. Υπάρχει μια λίστα που μπορείτε να λάβετε υπόψιν σας και όταν έρχεται η ώρα να ταΐσετε τον τετράποδο φίλο σας να εμπλουτίζετε την τροφή του με μερικές νόστιμες και υγιεινές επιλογές.

Οι παρακάτω τροφές μπορούν να ενισχύσουν τα γεύματα του σκύλου σας καθώς έχουν μια μεγάλη ποικιλία από θρεπτικά συστατικά. Έτσι, λοιπόν, μπορείτε να βάζετε μια μικρή ποσότητα στην τροφή του και είναι σίγουρο ότι θα λατρέψει τόσο το φαγητό του όσο και εσάς – ακόμα περισσότερο , γιατί ήδη είστε ο πιο πολύτιμος άνθρωπος στον κόσμο γι’ αυτόν.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι νόστιμες και υγιεινές ανθρώπινες τροφές που μπορείτε να προσθέτετε στην τροφή του σκύλου σας και να τις τρώει σχεδόν καθημερινά.

Αυγά

Τα περισσότερα σκυλάκια αγαπούν τα αυγά και αυτό τα καθιστά την ιδανική προσθήκη στην διατροφή τους. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και λιπαρά οξέα που βοηθούν το δέρμα και το τρίχωμά τους. Είναι προτιμότερο να τα βράζετε καλά για να αποφύγετε τον κίνδυνο σαλμονέλας. Κόψτε σε κομματάκια και ανακατέψτε με την τροφή του σκύλου σας.

 

Γιαούρτι

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε πριν προσθέσετε μια κουταλίτσα γιαούρτι στις κροκέτες του σκύλου σας είναι να μην έχει δυσανεξία στη λακτόζη. Προτιμήστε κατσικίσιο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά για να αποφύγετε στομαχικές διαταραχές. Είναι σίγουρο ότι το κουτάβι σας θα λατρέψει το γιαούρτι ειδικά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες γιατί είναι και νόστιμο και δροσιστικό. Το πιθανότερο είναι να γλείψει και το μπολ του.

 

Ζωμός οστών

Είτε τον φτιάξετε εσείς είτε τον αγοράσετε, καθώς υπάρχει και συσκευασμένος, ο ζωμός οστών είναι εξαιρετική προσθήκη στην ξηρά σκυλοτροφή. Όταν μαγειρεύετε κρέας μπορείτε να κρατάτε τα κόκαλά του και να τα βράζετε με νερό και ελαιόλαδο για να πάρετε στη συνέχεια τον ζωμό. Προσέξτε να αφαιρέσετε όλα τα κόκαλα προτού προσθέσετε λίγο ζωμό στο φαγητό του σκύλου σας. Ο ζωμός οστών εκτός από θρεπτικός – καθώς περιέχει γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη που βοηθάνε τις αρθρώσεις – είναι ιδανικός για να μαλακώσει τις κροκέτες.

 

Καρότα

Είτε ωμά είτε μαγειρεμένα, τα καρότα είναι από τα λαχανικά που απολαμβάνουν αρκετά σκυλάκια. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως το β-καροτένιο που είναι εξαιρετικό για την υγεία των ματιών. Ψιλοκόψτε ένα μικρό ή μεσαίο καρότο μέσα στην τροφή του σκύλου σας. Είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα και υγιεινή επιλογή αν θέλετε να κάνετε ακόμα πιο νόστιμο το φαγητό του.

 

Ο καρκίνος είναι η κύρια αιτία θανάτου σε σκύλους ηλικίας άνω των 10 ετών.

Μπρόκολο

Το πολύ θετικό με το μπρόκολο είναι ότι έχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου. Περιέχει βιταμίνη C και φυτικές ίνες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των σκύλων. Μπορείτε, λοιπόν, να το βράζετε και να το κόβετε σε μικρά κομματάκια για να το ενσωματώνετε πιο εύκολα με την σκυλοτροφή. Μην το παρακάνετε όμως με την ποσότητα γιατί μπορεί να προκαλέσει αέρια στον τετράποδο φίλο σας.

 

Σαρδέλες

Τα ψάρια είναι από τις πιο ωφέλιμες για τον οργανισμό των σκύλων τροφές. Γι’ αυτό το λόγο αν ο σκύλος σας δεν έχει κάποια αλλεργία μπορεί να τα καταναλώνει αρκετά συχνά μαζί με την σκυλοτροφή του. Πιο συγκεκριμένα, οι σαρδέλες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και λιπαρά οξέα άρα τα οφέλη για την υγεία είναι πολλά. Βελτιώνουν το δέρμα και την ποιότητα τριχώματος, υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και των αρθρώσεων. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην έχουν αλάτι και αν είναι σαρδέλες σε κονσέρβα, να είναι συσκευασμένες σε νερό και να μην έχουν επιβλαβή υλικά.

Τελευταίες σκέψεις

Όλες οι παραπάνω τροφές μπορούν να νοστιμίσουν το φαγητό του σκύλου σας. Είναι πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά οπότε μπορείτε να τα εντάξετε στη διατροφή του και να τα ενσωματώσετε στο φαγητό του. Θα πρέπει να προσέξετε τις ποσότητες αλλά και τυχόν αλλεργίες του σκύλου σας. Για μεγαλύτερη σιγουριά, καλό είναι να ρωτήσετε τον/την κτηνίατρό σας ο/η οποίος/α γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες του τετράποδου φίλου σας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement