Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξεφάντωμα με τον Shantel την τελευταία Παρασκευή του Καρναβαλιού στην πλατεία Γεωργίου

Published

on

Ο διεθνούς φήμης Shantel θα είναι ο υψηλός προσκεκλημένος του Πατρινού Καρναβαλιού την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 21.30 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ καλώντας μας όλους να συμμετάσχουμε ενεργά στο απόλυτο Carnival Party «The Disco Partizani Years!», που διοργανώνουν ο Δήμος Πατρέων και η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Μαζί με τον Shantel και την Bucovina Club Soundsystem, οι Koza Mostra και η dj Spery ενώνουν δυνάμεις στην Πάτρα για να μετατρέψουν την πλατεία Γεωργίου Α΄, σε ένα μοναδικό διονυσιακό πάρτυ, που θα μοιάζει βγαλμένο από ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα.

Τη φαντασμαγορική νύχτα της Πάτρας που θα εισερχόμαστε στους καρναβαλικούς πυρετούς του τελευταίου τριημέρου της κορύφωσης της μεγάλης γιορτής της Πάτρας και όλης της Ελλάδας, στις 21.30, λίγο μετά την πρώτη εμφάνιση των φετινών αρμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού στους δρόμους της πόλης, είναι η ώρα του Shantel που μας δίνει ραντεβού για να μας ταξιδέψει στη μουσική των Βαλκανίων.

O Shantel, κορυφαία μορφή του βαλκανικού dancefloor, βραβευμένος καλλιτέχνης της «world music», ξεκίνησε ως dj στα γερμανικά Clubs, ενώ γρήγορα συνειδητοποίησε ότι «υπήρχε ρεύμα» για καθαρόαιμες βαλκανικές τσιγγάνικες μελωδίες παιγμένες από μπάντες με χάλκινα. Τις εισήγαγε στα ξεσηκωτικά dj set του που έφεραν την υπογραφή «Shantel Bucovina Club». Κι έτσι, η παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων εισέβαλε σαρωτικά στα ευρωπαϊκά dancefloors. Αντιπροσωπευτικό τρανταχτό παράδειγμα η επιτυχία του «Disco Partizani». Η «Bucovina Club» έδωσε τη θέση της στην «Bucovina Club Orkestar» και αυτή πρόσφατα, στην «Bucovina Club Soundsystem». Γερμανός DJ, παραγωγός και εκλεκτός μουσικός και τραγουδιστής, είναι διάσημος για τη δουλειά του με Ρομά ορχήστρες χάλκινων πνευστών και την μίξη της παραδοσιακής βαλκανικής μουσικής με ηλεκτρονικά beats.
Οι Koza Mostra, το πιο σημαντικό και αντιπροσωπευτικό ethnic-rock συγκρότημα της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα, συνδυάζει τη ska, punk και rock μουσική μαζί με το στυλ της βαλκανικής λαϊκής, όπως το ρεμπέτικο.
Βασικό χαρακτηριστικό των συναυλιών τους αποτελεί η ενέργεια που βγάζουν επί σκηνής κάτι που ξεσηκώνει μέχρι και τα πιο “δύσκολα” κοινά, δημιουργώντας ένα πάρτυ σε κάθε τους εμφάνιση.
Η Dj Spery είναι πρωτοπόρος της βαλκανικής μουσικής στην Ελλάδα, με δράση εντός κι εκτός συνόρων τα τελευταία 14 χρόνια. Dj και παραγωγός, συνδυάζει τον παραδοσιακό ήχο των χάλκινων πνευστών με τα σύγχρονα beats της Electro World σκηνής. Δημιουργός του Balkan Extravaganza Show από το 2010, έχει περιοδεύσει σε Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Πολωνία, Σερβία, Σουηδία, Ρωσία κ.ά. παίζοντας όχι μόνο σε clubs αλλά και συμμετέχοντας επίσης σε φεστιβάλ δίπλα σε καλλιτέχνες όπως οι Goran Bregovic, Manu Chao, Gogol Bordello, Fanfare Ciocarlia, Boban i Marko Markovic, Locomondo, Imam Baildi κ.ά.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement