Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δέηση για τους μικρούς ήρωες της ΜΕΘ Παίδων-Σήμερα (5:45) στον Ιερό Ναό «Παναγία η Βοήθεια»

Published

on

Επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των παιδιών από την ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝ Πατρών που έγιναν δωρητές οργάνων, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5:45 το απόγευμα (Ψυχοσάββατο) στον Ιερό Ναό «Παναγία η Βοήθεια».

Η δέηση θα γίνει μετά από πρωτοβουλία του Δ/ντη της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ανδρέα Ηλιάδη και σε αυτήν θα παραβρεθούν και γονείς των μικρών ηρώων.

Την δέηση θα τελέσει ο π. Χαρίτωνας Αθανασόπουλος ενώ στο χώρο θα έχει μεταφερθεί από την ΜΕΘ Παίδων η κατασκευή με τις φωτογραφίες των μικρών δωρητών.

Στην τελετή έχουν κληθεί ο Διοικητής της 6ης ΥΠ Γιάννης Καρβέλης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος και ο Διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Δημήτρης Μπάκος.

ΜΕ ΚΟΛΥΒΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

Αξίζει να αναφέρουμε πως σήμερα είναι το πρώτο Ψυχοσάββατο, το οποίο από την Εκκλησία μας είναι αφιερωμένο στις ψυχές όσων έχουν πραγματοποιήσει το πέρασμα στην αιώνια ζωή. Το Ψυχοσάββατο οι οικογένειες εκείνων που έφυγαν από τη ζωή, τελούν μνημόσυνα και ετοιμάζουν κόλλυβα, τα οποία πηγαίνουν στην Θεία Λειτουργία. Γίνονται επίσης τρισάγια στους τάφους των προσφιλών τους προσώπων, αλλά και ελεημοσύνες στους φτωχούς συνανθρώπους. Από χθες σε όλους τους ιερούς ναούς της Πάτρας τελούνται τρισάγια προς τιμήν των ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement