Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σπεύδουν για την αποκριά-Στο 90% η πληρότητα στα ξενοδοχεία από την Πάτρα έως και το Αίγιο, για το τριήμερο του Καρναβαλιού

Published

on

Υψηλές πληρότητες – θα πλησιάσουν το 90% – καταγράφονται στα καταλύματα και ξενοδοχεία της Πάτρας για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Για τη μεγάλη γιορτή της πόλης της Πάτρας, το τριήμερο 15 έως και την Κυριακή 17 Μαρτίου, στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη, από την Αχαϊκή πρωτεύουσα έως και το Αίγιο, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία είναι ήδη στο 80%.
Εκτός από το τελευταίο τριήμερο του Καρναβαλιού, για το κέντρο της Πάτρας, όπου οι τιμές «εκτοξεύονται» έως και 150% στα καταλύματα, στην υπόλοιπη τουριστική ζώνη της Αχαΐας, έως και τα τέλη Μαρτίου, οι τιμές στα καταλύματα θα παραμείνουν σταθερές και βέβαια ανταγωνιστικές.
Σύμφωνα με την εικόνα της διαθεσιμότητας στα καταλύματα του κέντρου της πόλης της Πάτρας, για το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς η τιμή στο δίκλινο δωμάτιο κυμαίνεται μεταξύ 180-270 ευρώ τη βραδιά ενώ αυξάνεται στα 350 ευρώ για διαμονή σε luxury καταλύματα.
«Φούντωσαν» οι τιμές στα Airbnb
Οι τιμές έχουν πάρει ουσιαστικά «φωτιά» κυρίως στα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, στο κέντρο της πόλης που προσφέρουν χώρο στάθμευσης και πολυτελή διαμονή. Σε κάποιες περιπτώσεις, για αυτόνομα διαμερίσματα και βίλες με ανέσεις στην Πάτρα, για την αποκριά, η τιμή διαμονής μπορεί να ξεπεράσει και τα 800 ευρώ τη βραδιά! Πιο κοντά στις τιμές των ξενοδοχειακών καταλυμάτων είναι τα διαμερίσματα που διατίθενται με βραχυχρόνια μίσθωση στα περίχωρα της πόλης της Πάτρας και την παραλιακή ζώνη προς το Αίγιο. Τα διαμερίσματα που διατίθενται μέσα από την πλατφόρμα Αirbnb στο κέντρο της Πάτρας τείνουν πάντως προς… εξαφάνιση από τα τέλη Φεβρουαρίου καθώς η κάλυψη ήδη πλησιάζει το 100%.

Από την Πάτρα έως και το Αίγιο…

Επιχειρηματίες του κλάδου εκτιμούν ότι η κάλυψη για το αποκριάτικο τριήμερο θα είναι σχεδόν πλήρης, πάνω από 90%, σε όλα τα καταλύματα έως και το Αίγιο όπου θα είναι ανοικτά και εποχικά ξενοδοχεία καθώς υπάρχουν και εκδηλώσεις για την αποκριά σε όλη την Αιγιάλεια.
Αυξημένη ζήτηση για μεμονωμένα διαμερίσματα έχουμε και στο Διακοπτό και την Αιγείρα όπου έχουμε αξιόλογες αποκριάτικες εκδηλώσεις, με τα περισσότερα εποχικά καταλύματα στην Ανατολική Αιγιάλεια πάντως να προετοιμάζονται για το Πάσχα….
«Είναι προφανές πάντως ότι και φέτος τα ξενοδοχεία της Πάτρας θα είναι πλήρη κατά το τριήμερο του Καρναβαλιού. Αυξημένη ζήτηση, με κάλυψη έχουμε ήδη στην περιοχή έως και το Αίγιο. Μέχρι και τι αρχές της επόμενης εβδομάδας η ζώνη από Πάτρα, έως και Αίγιο θα έχει πληρότητα πάνω από 90%. Πολλά καταλύματα στην περιφέρεια της Αιγιάλειας, προς Ακράτα, προσανατολίζονται να ανοίξουν μετά το Καρναβάλι, για την αγρία της 25ης Μαρτίου ή/και προς το Πάσχα» αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστος Κανελλής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement