Connect with us

Ελλάδα

Φάμελλος: Είναι δυνατόν ο Μητσοτάκης να είχε πλήρη άγνοια για το πώς λειτούργησε η ΝΔ

Published

on

Ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νίκη Κεραμέως «για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών», επιρρίπει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως σημειώνει, «δύο εβδομάδες από την αποκάλυψη της χρήσης προσωπικών δεδομένων συμπολιτών μας από την κυρία Ασημακοπούλου – για προώθηση της υποψηφιότητας της – ανακοινώθηκε ότι αποσύρεται η υποψηφιότητά της από τις ευρωεκλογές και ότι έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ και ο γραμματέας αποδήμων της ΝΔ, ενώ δημοσιεύματα μιλούν για καρατομήσεις».

«Έχουν διαρρεύσει και άλλα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλα υπουργεία και σε ποια χέρια έχουν φτάσει;»

«Από την αρχή είχαμε επισημάνει την σοβαρότητα της διαρροής των προσωπικών δεδομένων, που αφορά σε παραβίαση του Συντάγματος, βασικών ευρωπαϊκών κανόνων και του κράτος δικαίου στη χώρα μας, και για το λόγο αυτό στις 5.3.2024 συναντήσαμε τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο», προσθέτει ο κ. Φάμελλος και τονίζει χαρακτηριστικά πως «οι συμφωνημένες καρατομήσεις με τις οποίες η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να ‘μπαλώσει’ επικοινωνιακά το ζήτημα δεν αποτελούν απαντήσεις, τις οποίες και απαιτούμε».

Για να υπογραμμίσει πως «ο κύριος Μητσοτάκης και η κυρία Κεραμέως είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι, όπως και συνολικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τα προσωπικά δεδομένα που οι πολίτες παρέχουν στην πολιτεία δεν είναι εργαλείο για την προώθηση της ΝΔ, ούτε λάφυρο κομματικών μηχανισμών και κομματικών γραφείων».

«Απαιτείται πλήρης και ταχεία διερεύνηση του σκανδάλου, απόδοση των ποινικών ευθυνών αλλά και ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Και εφόσον ισχύει ότι η διαρροή δεδομένων έγινε το Μάιο του 2023, το ζήτημα αφορά και την τότε υπηρεσιακή κυβέρνηση και τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές», σημειώνει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι δυνατόν ο Μητσοτάκης να είχε άγνοια για τον τρόπο που λειτούργησε η ΝΔ;»

Όμως, παράλληλα, προκύπτει και σειρά νέων ερωτημάτων, όπως αναφέρει, «για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις με απόλυτη διαφάνεια».

  • «Ποιοι διέρρευσαν  σε τρίτους τα προσωπικά δεδομένα στη συγκεκριμένη περίπτωση;
  • Ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη και πότε;
  • Είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να είχε πλήρη άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται ότι λειτούργησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας;
  • Είναι ασφαλή σήμερα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Έχουν διαρρεύσει και άλλα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλα Υπουργεία και σε ποια χέρια έχουν φτάσει;
  • Μπορεί να διασφαλίσει η κυβέρνηση την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και το κράτος δικαίου;», ρωτά την κυβέρνηση ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement