Connect with us

Ελλάδα

Σωματείο Τεχνικών Μηχανών Γραφείου-Μεγαλύτερο περιθώριο για να αναβαθμιστούν τα POS…

Published

on

Το Σωματείο Καταστηματαρχών Μηχανών Γραφείου Επισκευών (ΣΚΑΜΗΓΕ) απευθύνει νέα έκκληση για την αλλαγή των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν δοθεί -έως τα τέλη Απριλίου- για να αναβαθμιστούν τόσο τα POS, όσο και οι ταμειακές μηχανές.

Το σωματείο υποστηρίζει ότι είναι ανεπαρκής ο συντονισμός, υπάρχει ασυνέπεια τήρησης χρονοδιαγραμμάτων από αρκετούς παρόχους POS(NSPs-Acquirers), πολλά τεχνικά προβλήματα και ελλιπής υποστήριξη «που επιβαρύνουν την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το σωματείο υπενθυμίζει ότι «για την λειτουργία των συσκευών POS αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι πάροχοι (NSPs) και οι τραπεζικοί οργανισμοί στους οποίους ανήκουν», επισημαίνοντας ακόμη ότι «τεχνικοί μας έχουν την αποκλειστική ευθύνη της ταμειακής μηχανής και της αναβάθμισής της από τον κατασκευαστή όποτε αυτή απαιτηθεί».

Το σωματείο ζητά την εφαρμογή πρακτικών λύσεων για την αναδιάρθρωση των διαδικασιών και τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, «όντας ο μοναδικός παράγοντας που από το 1990 διαφυλάττει με ασφάλεια και συνέπεια τα φορολογικά δεδομένα των επιτηδευματιών».

«Απαιτούμε την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης του έργου διασύνδεσης POS με τις ταμειακές μηχανές, εύλογο χρόνο για την επίλυση των τεχνικών προκλήσεων, άρα αναβολή των καθορισμένων προθεσμιών και αναδιοργάνωση των απαιτήσεων. Οι απαιτήσεις αυτές θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές και να ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση της αγοράς και στις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου έργου» εκτιμά και καταλήγει: «Η κατανόηση των προκλήσεων, η αναγνώριση των αναγκών των επιχειρήσεων και η συνεργασία για την εύρεση λύσεων, είναι τα βασικά στοιχεία για την προώθηση του συνολικού σχεδίου διασύνδεσης».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement