Connect with us

Ελλάδα

Σαρακοστή για… γερά πορτοφόλια: «Φωτιά» η τιμή της λαγάνας και του χαλβά

Published

on

Τα τελευταία τους ψώνια για να είναι έτοιμοι για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, ωστόσο, οι τιμές στην αγορά εξακολουθούν να προκαλούν δυσφορία.

Μάλιστα, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που αποφασίζουν να μην επιλέξουν συγκεκριμένα είδη σαρακοστιανών και να μην επιβαρύνουν περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η «μάχη» του χαλβά

Πάντως, από χθες σχηματίζεται ουρά στη Δραπετσώνα για τον παραδοσιακό χαλβά με τον χρόνο αναμονής για τους πελάτες να φτάνει ακόμα και τη μισή ώρα.

Η τιμή του φέτος έχει αυξηθεί στα συνοικιακά εργαστήρια κατά 5%. Συγκεκριμένα ο απλός χαλβάς έχει 8,45 το κιλό, με σοκολάτα κοστίζει 8,55 και με αμύγδαλο φτάνει τα 9,15 ευρώ το κιλό.

Η τιμή της λαγάνας

Υπάρχουν καταναλωτές που φέτος δεν θα αγοράσουν λαγάνα και κάποιοι άλλοι που περιμένουν πώς και πώς για να την βάλουν μαζί με τα υπόλοιπα εδέσματα στο τραπέζι.

«Οι τιμές θα είναι οι ίδιες, φέτος δεν υπάρχουν αυξήσεις ούτε στα άλευρα ούτε πουθενά. Από 3,30 μέχρι 3,50 ευρώ θα την αγοράσει, πιστεύουμε, σε όλα τα αρτοποιεία η οποία είναι 800 γραμμάρια. Δεν είναι δηλαδή μισό κιλό είναι μεγάλη η λαγάνα. Η τιμή θα είναι οι ίδιες φέτος, δεν υπάρχουν αυξήσεις ούτε στα άλευρα ούτε πουθενά», ανέφερε ο αρτοποιός Θύμιος Βασιλείου στο MEGA.ethnos.gr/

Ροή ειδήσεων

Advertisement