Connect with us

Μαγειρική

   Ομελέτα της άνοιξης        

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

5 αγκινάρες φρέσκες

1 λεμόνι

7 αυγά

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

¾ φλιτζανιού αρακά κατεψυγμένο, αποψυγμένο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

150γρ. μανούρι ή μυζήθρα σπασμένη

1 μικρό ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό με το χυμό του λεμονιού και τις λεμονόκουπες για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και τις κόβετε σε λωρίδες. Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι με τις αγκινάρες για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον αρακά, το σκόρδο και τα αυγά χτυπημένα καλά. Ρίχνετε και το τυρί και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και ψήνετε την ομελέτα μέχρι να ανασηκώνεται με ξύλινη σπάτουλα. Στη συνέχεια τη σκεπάζετε με καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και περιμένετε να στερεοποιηθεί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement