Connect with us

Συνεργασίες

Κάντε το ταξίδι με παιδιά μια μοναδική εμπειρία

Published

on

 

 

Οι περισσότεροι όταν σκέφτονται ταξίδι με παιδιά, ακόμη κι αν πρόκειται για κοντινή απόσταση, όπως το πειραιάς σέριφος, αποθαρρύνονται. Η ιδέα και μόνο παιδιών δυσαρεστημένων με τα πάντα, που γκρινιάζουν διαρκώς συνιστά αποτρεπτικό παράγοντα. Τότε θα πρέπει να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους, ότι ξεκινούν με τη λάθος ιδέα. 

Άλλωστε ειδικά στην Ελλάδα, αν παρατηρήσει κανείς τους ξένους θα διαπιστώσει, ότι ταξιδεύουν μονίμως με τις οικογένειές τους είτε αυτές αποτελούνται από γονείς με βρέφη είτε από νεαρά ζευγάρια με τους γονείς τους ή γονείς με εφήβους. Τα οικογενειακά ταξίδια για τους ξένους είναι αυτονόητα και για να τα καταφέρνουν, θα έχουν κάποιους μυστικούς κώδικες. Αυτούς θα επιχειρήσουμε να ξεδιπλώσουμε κι εδώ.

Οικογενειακά ταξίδια: Ξεκινώντας από νωρίς 

Υπάρχει μια λογική βάσει της οποίας όσο πιο νωρίς κάνει ένα παιδί ταξίδια, τόσο πιο εξοικειωμένο θα είναι με αυτά. Ίσως για αρχή να ξεκινήσει κάποιος από σύντομες αποστάσεις, όπως το προαναφερθέν ταξίδι πειραιάς σέριφος, προκειμένου να μυηθεί το παιδί στην εμπειρία του ταξιδιού. Αυτό που πρέπει να έχει κανείς σαν κανόνα για τα βρέφη ως δύο ετών, είναι ότι πρόκειται για την πιο εύκολη ηλικιακή ομάδα στο ταξίδι. Αρκεί μόνο να παραμένετε όσο πιο κοντά στη ρουτίνα ύπνου και φαγητού, που έχετε και στο σπίτι και να του δημιουεγήσετε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον. Τα υπόλοιπα θα κυλήσουν μόνα τους. 

Πειραιάς Ίος: Το ιδανικό ταξίδι για οικογένειες με εφήβους

Αν έχετε παιδιά στην εφηβεία το ταξίδι πειραιάς ίος ενδείκνυται. Για να κρατήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον των εφήβων θα πρέπει αφενός να τα δελεάσετε με κάτι που θα τους ενδιαφέρει, όπως η νυχτερινή διασκέδαση. Ταυτόχρονα θα έχετε ήσυχο το κεφάλι σας, καθώς ακόμη κι αν δεν είστε μαζί τους, θα είστε κοντά για να τα βοηθήσετε σε ό,τι χρειαστεί. 

Γενικότερα οι γονείς καλό θα ήταν να σκεφτούν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν στα παιδιά να κινηθούν και λίγο μόνα τους. Ίσως να θέλουν να δουν μια συγκεκριμένη γειτονιά, να ψάξουν κάποια καταστήματα ή να έχουν ένα σύντομο ποτό μόνοι τους. Εφόσον όλοι, κι εσείς και τα παιδιά στην εφηβεία, αισθάνεστε ασφαλείς, τα παιδιά θα ενθουσιαστούν να έχουν λίγο χρόνο μόνα τους στις διακοπές.

Το άλλο απαραίτητο βήμα είναι να έχουν το δικό τους κομμάτι συμμετοχής στον σχεδιασμό των διακοπών, ώστε το ενδιαφέρον τους γι’ αυτές να παραμένει αμείωτο. Ζητήστε τους να επιλέξουν κάποια αξιοθέατα, που θα τους ενδιέφερε να δουν. Ακόμη ακόμη αφήστε τα παιδιά να σχεδιάσουν μία ή δύο μέρες του ταξιδιού, βάσει των δικών τους επιθυμιών και προτιμήσεων. 

Πειραιάς Σαντορίνη: Προσφέρετε πληθώρα ερεθισμάτων στα παιδιά

Τα παιδιά σχολικής ηλικίας, δηλαδή από 5 και πάνω, αν χρειάζονται κάτι για την πνευματική τους ανάπτυξη είναι το πλήθος ερεθισμάτων. Για τον σκοπό αυτό το ταξίδι πειραιάς σαντορίνη ενδείκνυται. Πως όμως κρατάμε ευχαριστημένα τα παιδιά αυτής της ηλικίας, ώστε να κυλήσει ομαλά το ταξίδι μας; Δώστε του επιλογές. Παρέχετέ του δύο δδραστηριότητες, κοντά στα ενδιαφέροντά του κι ωθήστε το να επιλέξει τι θα ήθελε να ακολουθήσει. Έτσι νιώθει, ότι συμμετέχει εξίσου και ότι υπολογίζεται κι εκείνο στις δραστηριότητες. 

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι οι ξεναγοί. Εφόσον επιλέξετε ένα πακέτο για γκρουπ, αναζητήστε στο διαδίκτυο αξιολογήσεις ξεναγών. Βρείτε εκείνους που τα πήγαιναν καλύτερα με τα παιδιά. Για παράδειγμα, μια ξενάγηση σε έκθεση τέχνης μπορεί να ξεδιπλώσει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του παιδιού, που θα βρουν διέξοδο στη δημιουργία. Ποτέ δεν ξέρει κανείς, γι’ αυτό είναι σκόπιμο να παρέχουμε στα παιδιά ερεθίσματα, ώστε να ανακαλύπτουν τις κλίσεις τους.

Και τι γίνεται με τα «διαβολικά» 2;

Η φάση των 2-3 ετών ενός παιδιού είναι γνωστή και evil 2 και όποιος έχει παιδιά σε αυτή την ηλικία, το επιβεβαιώνει. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας μπορεί να είναι λίγο… δύστροπα, κάτι όμως το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό. Είναι η στιγμή που έχουν αποκτήσει κάποιες δεξιότητες, που χρειάζονται περαιτέρω καλλιέργεια. Αισθάνονται ότι μπορούν να κάνουν πράγματα, αλλά εμποδίζονται κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί σε γκρίνια. Μπορούν να αρθρώσουν λόγο, αλλά δεν ξέρω τι είναι ακριβώς αυτό που νιώθουν. Μπορούν να περπατήσουν, αλλά όχι να τρέξουν όσο γρήγορα θα ήθελαν. 

Έτσι οι γονείς θα πρέπει να τα βοηθήσουν να κατακτήσουν όλες τις βασικές δεξιότητες. Σε αυτή τη φάση λοιπόν δώστε άφθονα ερεθίσματα στο παιδί, όπως και στην παραπάνω περίπτωση. Όμως αφήστε τα και να ξεκουραστούν. Θέλουν να εξερευνήσουν, πρέπει όμως και να ηρεμήσουν παίζοντας σε ένα πάρκο ή μια πισίνα, ώστε χαλαρώνοντας να αφομοιώσουν τις νέες πληροφορίες.

Πειραιάς Μήλος: Όλοι θα βρουν από μια δραστηριότητα

Στο ταξίδι πειραιάς μήλος όλοι θα βρουν από μια δραστηριότητα που τους αρέσει να κάνουν. Μάλιστα αυτό είναι και το μυστικό για πετυχημένες διακοπές με παιδιά. Κάθε μέλος της οικογένειας πρέπει να διαλέξει τι θα ήθελε να κάνει, αλλά υπάρχει και συνταγή της επιτυχίας σε αυτό. Μην υπερφορτώνετε το πρόγραμμα. Μην ξεχνάτε, ότι είστε διακοπές και πρέπει να περιλαμβάνουν και ξεκούραση, ειδικά για τα παιδιά. 

Τέλος επειδή τα παιδιά, όπως και οι γονείς, είμαστε όλοι άνθρωποι και όχι ρομποτάκια. Αυτό σημαίνει, ότι κάποια μέρα αναπόφευκτα κάποιος θα κουραστεί και θα εκνευριστεί. Είναι μέρος του προγράμματος. Εφόσον πρόκειται για ορισμένες στιγμές, θα ξεπεραστούν, η οικογένεια θα αποφορτιστεί και θα συνεχίσει τις διακοπέ απτόητη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement