Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η δίκη των 9 κατηγορουμένων για την ομοφοβική επίθεση

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η δίκη των εννιά κατηγορουμένων που παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, το βράδυ του Σαββάτου (9/3), στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η δίκη που ήταν να γίνει σήμερα, αναβλήθηκε για τις 31 Οκτωβρίου, λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης. Στο δικαστήριο προσήλθε για να καταθέσει το ένα από τα δύο φερόμενα θύματα της ομοφοβικής επίθεσης που σημειώθηκε στην κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία και για ένα ακόμη άτομο το οποίο κατήγγειλε ότι του επιτέθηκε λεκτικά λίγες ημέρες μετά, στη νέα παραλία.

Για τη δεύτερη υπόθεση, η οποία ήταν επίσης να δικαστεί σήμερα, υπήρξε αναβολή λόγω κωλύματος και ορίστηκε ρητή δικάσιμος για την ίδια ημερομηνία.

https://youtu.be/fUNLYbmJPPQ?si=3DnLRDa1of_ScNdM

Οι υπόλοιποι 12 συλληφθέντες είναι ανήλικοι

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για εννέα από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι 12 είναι ανήλικοι και μετά τη σύλληψή τους αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Σε όλους τους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εκ των ενηλίκων απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή (πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες οι οποίοι διώκονται για απειλή, με την έρευνα να συνεχίζεται για την ταυτοποίησή τους.

Επιπλέον, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εξετάζεται εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον των γονιών των ανηλίκων.

https://youtu.be/ZjO6F9u0JWk?si=O0Jum_JucilhBUaV

Η δεύτερη επίθεση

Για τη δεύτερη επίθεση που σημειώθηκε στις 11 Μαρτίου, συνελήφθη ένας 32χρονος και εις βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για εξύβριση και απειλή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Η νέα επίθεση σημειώθηκε μόλις δύο 24ωρα μετά το ομοφοβικό επεισόδιο που δέχθηκε το 21 ετών θύμα στην πλατεία Αριστοτέλους, το οποίο και οδήγησε στη σύλληψη 21 ατόμων. Το ίδιο άτομο κατήγγειλε ότι δέχθηκε ακόμα μία λεκτική επίθεση από δύο άτομα, αυτή τη φορά, στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την καταγγελία στην αστυνομία και την έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος. Το θύμα έδειξε στους αστυνομικούς βίντεο που είχε τραβήξει από το επίμαχο επεισόδιο και για αυτόν τον λόγο διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν το θύμα τέλεσε το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement