Connect with us

Μαγειρική

Φακές με κόκκινο κρασί και λούτζα      

Published

on

           

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. φακές ψιλές

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 φλιτζάνια ντομάτες ψιλοκομμένες

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (από την ποικιλία Ξινόμαυρο)

8 λεπτοκομμένες φέτες λούτζας

αλάτι

πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βράζετε τις φακές σε 4 φλιτζάνια νερό για 10 λεπτά και τις σουρώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις φακές, την ψιλοκομμένη ντομάτα και 3 ποτήρια νερό. Ανακατεύετε και ρίχνετε τη δάφνη και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζετε για 20 λεπτά, προσθέτετε το κρασί και συνεχίζετε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι οι φακές να χυλώσουν. Τέλος, προσθέτετε όσο αλάτι θέλετε, ανακατεύετε και σερβίρετε γαρνίροντας με λεπτές φέτες λούτζας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement