Connect with us

Μαγειρική

Μπουτάκια κοτόπουλου με κάρι και ρύζι

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μπούτια κοτόπουλου

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου φρέσκο ή ψυγείου

2 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι

1 κουτ. σούπας κάρι απαλό, σε σκόνη

φρέσκια και ξερή ρίγανη

κόκκινη πιπεριά ψητή,

μαύρες ελιές

ρεβίθια βρασμένα, (προαιρετικά)

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Προσοχή να μη μαυρίσει. Βγάζετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε καλά για να βγάλει το άρωμά του και ρίχνετε τον ζωμό κότας. Αφήνετε να πάρει αρώματα για 3 λεπτά. Στη συνέχεια βάζετε το ρύζι στη βάση ενός πυρέξ, από πάνω τοποθετείτε το κοτόπουλο και τον ζωμό με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αλατίζετε ρίχνετε μπόλικο πιπέρι και το κάρι. Αν θέλετε σε αυτό το σημείο προσθέτετε λίγες μαύρες ελιές, ψητές πιπεριές και ρεβίθια. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 35 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement