Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κομβικά θέματα για την υγεία του παιδιού»-Αρχίζει αύριο το 34ο Σεμινάριο της Παιδιατρικής του ΠΓΝΠ

Published

on

Της Τέτας Γιαννάρου

Αρχίζουν αύριο οι εργασίες του 34ου Σεμιναρίου Παιδιατρικής που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Συνεδριακό Κέντρο στη 1:00 μετά το μεσημέρι με διαδραστικές παρουσιάσεις κλινικών περιστατικών από ειδικευόμενους.

«Πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσα εισαγωγική Ενότητα καθότι οι σύνεδροι μπορούν να συμμετέχουν στη διαγνωστική προσπέλαση των περιστατικών από το κινητό με ειδική εφαρμογή στο πλαίσιο των σύγχρονων μεθόδων. Στο Προεδρείο της συγκεκριμένης συνεδρίας θα βρίσκονται τα μέλη ΔΕΠ και οι Επιμελητές που επιβλέπουν τα περιστατικά αυτά. Επίσης η εισήγηση «Εκπαίδευση για την προστασία του παιδιού – Δράσεις Meds CAN Πατρών» είναι μια πολύ σημαντική συνεδρία γιατί στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μελλοντικών ιατρών και των παιδιάτρων στην προστασία του παιδιού, επισημαίνει στη «Γ» ο Διευθυντής της Παιδιατρικής και Πρόεδρος του Σεμιναρίου Καθηγητής Γαβριήλ Δημητρίου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

Ερωτηθείς ο Καθηγητής Δημητρίου ποιοι είναι οι κύριοι άξονες της 1ης μέρας του Συνεδρίου εξηγεί: «Η Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η συνάδελφος Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Β. Σπούλου με ιδιαίτερης σημασίας θέμα: «Το μέλλον στον χώρο των εμβολίων», που απασχολεί την ιατρική κοινότητα και το κοινό τα τελευταία χρόνια και η συγκεκριμένη εισήγηση θα μας πληροφορήσει για το τι πρέπει να περιμένουμε στα επόμενα χρόνια σχετικά με την πρόληψη λοιμωδών νόσων. Η ομιλία του Καθηγητή Ν. Σπυρίδη «Αναδυόμενοι ιοί και μελλοντικές πανδημίες» αποτελεί εν τίνι μέτρω συγκοινωνούν δοχείο με την προαναφερθείσα ομιλία και αναμένεται με ενδιαφέρον».

Ο ίδιος εστιάζοντας στα κυρίαρχα θέματα που θα απασχολήσουν την 1η μέρα του Σεμιναρίου υπογραμμίζει: «Οι βασικές αρχές της πρώιμης παρέμβασης στην αναπτυξιακή παιδιατρική είναι ένα ζήτημα κομβικό γιατί εάν ένα παιδί παρουσιάζει νευροαναπτυξιακά προβλήματα, η έγκαιρη διάγνωση και παραπομπή στον ειδικό για αντιμετώπιση είναι σημαντικά για την περαιτέρω ανάπτυξη του παιδιού. Επίσης οι νέες προοπτικές στην πρόληψη λοιμώξεων, η παρουσίαση σχετικά με συνήθη καρδιολογικά ζητήματα που μπορεί να ξεφύγουν από τον γενικό παιδίατρο, η αξιολόγηση της γενικής αίματος από τον Παιδίατρο είναι θέματα που θεωρώ ότι θα βοηθήσουν το δύσκολο έργο του παιδιάτρου. Η συνεχιζόμενη ενημέρωση σε όλο το φάσμα της Παιδιατρικής με τα εβδομαδιαία διαδικτυακά μαθήματα και με το ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο, αποτελεί ουσιαστική συνδρομή της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών στο έργο του Παιδιάτρου με βάση την τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση και τις νέες εξελίξεις».

Ροή ειδήσεων

Advertisement