Connect with us

Μαγειρική

Σουπιές λεμονάτες με μαραθόριζα και πατάτες    

Published

on

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες, σε μεγάλα κομμάτια

350γρ. μαραθόριζα, σε λεπτές φέτες

2-3 καρότα μέτρια, σε μπαστουνάκια

5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

500γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές ροδέλες

1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

χυμό από 1-2 λεμόνια

αλάτι, πιπέρι

Για τις πατάτες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο

χυμό από ½ λεμόνι

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς. Βάζετε σε μεγάλη λεκάνη όλα τα υλικά για τις πατάτες εκτός από το ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε καλά. Τις στρώνετε σε μεγάλο ταψί να ακουμπάει λίγο η μία επάνω στην άλλη ώστε να υπάρχει μόνο μία στρώση από πατάτες. Τις περιχύνετε με το νερό ή το ζωμό και τις ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα. Βάζετε τις σουπιές σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να βγει και να απορροφηθεί το νερό τους. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και τις σοτάρετε να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε τη μαραθόριζα, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε να μαραθούν. Ρίχνετε όσο νερό χρειάζεται να σκεπαστούν τα υλικά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά. Ελέγχετε τα υγρά και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Στο τέλος το φαγητό πρέπει να μείνει με περίπου 1½ φλιτζάνι ζωμό. Παίρνετε περίπου ½ φλιτζάνι ζωμό από τις σουπιές και το ανακατεύετε καλά με το χυμό λεμονιού και το κορνφλάουρ. Αδειάζετε το μίγμα στις σουπιές και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς κουνώντας την κατσαρόλα να πήξει η σάλτσα. Τοποθετείτε τις πατάτες στη μέση των πιάτων και από πάνω σερβίρετε τις σουπιές με τα λαχανικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement