Connect with us

Μαγειρική

Κεφτεδάκια με πατάτες και πελτέ στον φούρνο      

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τον κιμά

100γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

350γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας

100γρ. κεφαλοτύρι

1 μεγάλο αβγό

1 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο

¼ κουτ. γλυκού ρίγανη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις πατάτες

1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

40 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1½ κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

3-4 κόκκους μπαχάρι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC, στον αέρα. Βάζετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει για 10 λεπτά και το στύβετε καλά. Σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί με το στυμμένο ψωμί και ζυμώνετε με τα χέρια για 5 λεπτά. Πλάθετε ομοιόμορφα κεφτεδάκια και τα ακουμπάτε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε τις πατάτες σε ένα ταψί, τις αλατοπιπερώνετε, τις ραντίζετε με το μισό ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε με τα χέρια. Τις ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τον πελτέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Προσθέτετε τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Βγάζετε τις πατάτες από τον φούρνο, μεταφέρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα επάνω από τις πατάτες και ψήνετε για επιπλέον 40 λεπτά στους 180οC.

Ροή ειδήσεων

Advertisement