Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι ‘χρυσός χορηγός’ της Ν.Δ.»

Τι δήλωσε χθες από την Πάτρα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, για υποκλοπές και ευρωεκλογές

Published

on

Στο θέμα των υποκλοπών μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει ως αντισυνταγματικό το νόμο της Ν.Δ. για την απαγόρευση της ενημέρωσης όσων είχαν παρακολουθηθεί, κάνοντας λόγο για προσωπική δικαίωση του Ν. Ανδρουλάκη και για νίκη του κράτους δικαίου, αναφέρθηκε χθες από την Πάτρα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ο κ. Σπυρόπουλος στο περιθώριο της παρουσίας του στην εναρκτήρια εκδήλωση του 1ου Συνεδρίου της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας,  δήλωσε «η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί προσωπική δικαίωση του αγώνα του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και ολόκληρης της παράταξης σχεδόν δύο χρόνια τώρα.

Πιστεύω ότι τη Δευτέρα, οπότε και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συναντήσει στα γραφεία της ΑΔΑΕ τον κ. Ράμμο θα αποκαλυφθούν και οι λόγοι που ώθησαν το παρακράτος που στήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου να παρακολουθεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μία ολόκληρη παράταξη, αλλά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Πιστεύω ότι έχει αρχίσει να έρχεται στο φως η αλήθεια και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, όπως άλλωστε έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή, για να αποκαλυφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι».

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε «το ΠΑΣΟΚ όλο το τελευταίο διάστημα με την ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών για θέματα που ‘καίνε’ την ελληνική κοινωνία και πλήττουν την παιδεία και την υγεία, όπως η κοινωνική στέγη, η ακρίβεια, το κόστος ζωής, αλλά και το κοινωνικό κράτος, αλλά και καίριες παρεμβάσεις αποδεικνύει καθημερινά ότι αποτελεί την εναλλακτική σοβαρή πρόταση απέναντι στη Ν.Δ. Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη απέδειξε ότι θεσμικά και σοβαρά, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υποστεί πλήγματα και φθορά αν έχει απέναντί της μία παράταξη που αρθρώνει τεκμηριωμένη πρόταση με σοβαρότητα.

Οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι μία μεγάλη ευκαιρία ο λαός να επιλέξει αξιωματική αντιπολίτευση. Να επιλέξει τη δύναμη που μπορεί να σταθεί και να κερδίσει τη Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα λειτουργήσει ως χρυσός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και των πολιτικών του, όπως κάνει ακόμη και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του κ. Κασσελάκης που ακόμη και στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών με τις άστοχες δηλώσεις του το μόνο που πέτυχε ήταν να δίνει ώρα στον κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ.».

Στη χθεσινή εκδήλωση ομιλητές ήταν ακόμη, η Μαρία Δαφέρμου και ο Νίκος Δημόπουλος.

ΣΗΜΕΡΑ Ο Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΑΥΡΙΟ Ο Π. ΔΟΥΔΩΝΗΣ

Το συνέδριο της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας συνεχίζεται σήμερα στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών, με κεντρικό ομιλητή στην ημερίδα των Οικονομικών Επιστημών τον πρώην υπουργό και υποψήφιο ευρωβουλευτή, Γιάννη Μανιάτη, στις 3 το μεσημέρι. Ο κ. Μανιάτης θα μιλήσει με θέμα «Το νέο παραγωγικό μοντέλο και η πράσινη μετάβαση».

Μαζί του στο πάνελ θα βρίσκονται οι δυο καθηγητές του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Γιάννης Βενέτης, Νίκος Γιαννακόπουλος και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παππάς.

Αντίστοιχα, αύριο στις 19:30, η εκδήλωση που ρίχνει την αυλαία του συνεδρίου αφορά το κράτος δικαίου και την απονομή δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Ομιλητές θα είναι ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδώνης, ο Κωνσταντινός Τσουκαλάς και ο Λευτέρης Καρχιμάκης. Επίσης, σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί επιστημονικές ημερίδες ανά γνωστικό αντικείμενο των σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement