Connect with us

IMPACT 2024

Impact 2024: Οι μεταβάσεις απαιτούν όραμα και ευελιξία»

Published

on

Σ’ ένα ραγδαία εξελισσόμενο χώρο στο πεδίο της τεχνολογίας τα βασικά χαρακτηριστικά της μετάβασης που οδηγεί στην εξέλιξη είναι η εμπειρία των εμπλεκομένων, το όραμα, η ευελιξία, η συνεργατικότητα και η αποδοχή της διαφορετικής κουλτούρας.

Αυτό ήταν το μήνυμα που κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίας με θέμα: «Η εξέλιξη των τεχνολογικών εταιρειών» του 3ου Συνεδρίου Ιmpact 2024 που διοργανώνει το ΙΤΥ-Ε, η ΓΝΩΜΗ και ο ΣΤΕΔΕ με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τέσσερα στελέχη μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών που έχουν πρωτοστατήσει στο χώρο τους, οι, Θωμάς Νταής (Althom), Γιώργος Οικονόμου (Juniper Networks), Ηλίας Κοκκίνης (Meta) και Ιωάννης Παπανίκος (Renesas Electronics) παρουσίασαν μέσα από τη διαδρομή τους τα πλεονεκτήματα των μεταβάσεων, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να εκτοξευθεί τα επόμενα χρόνια.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τεχνολογικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας (ΣΤΕΔΕ) Ι. Κικίδης αναλαμβάνοντας ρόλο συντονιστή εστίασε στις προκλήσεις που έχει η μετάβαση στη νέα πραγματικότητα καλώντας τους ομιλητές να δώσουν το στίγμα τους μέσα από την εμπειρία τους.

Ο κ. Θωμάς τόνισε πως «προκλήσεις για μας αποτέλεσαν τα ίδια τα project και το γεγονός ότι θέλαμε να ξεκινήσει από την Ελλάδα μια τεχνογνωσία. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός, επικοινωνία, στοχοθεσία, ευελιξία, οργανωτική δομή καθώς επίσης εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες και στο νέο περιβάλλον».

Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «κυρίαρχο στοιχείο είναι η προαρμοστικότητα στη νέα πραγματικότητα. Η κουλτούρα παίζει σημαντικό ρόλο, όπως επίσης, η ευελιξία στην αλλαγή και η συνεκτικότητα της ομάδας, η οποία είναι το κύτταρο του οργανισμού».

Στη συνέχεια, ο κ. Κοκκίνης υπογράμμισε πως «το όραμα είναι αυτό που βοήθησε την ομάδα να κρατήσει τη συνοχή της και την προσαρμοστικότητά της. Επίσης πολύ σημαντικό είναι το να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι στην ομάδα και φυσικά να υπάρχει κουλτούρα και συνεργατικότητα».

«Η καινοτομία και η θέληση για προσαρμοστικότητα υπερτερούσαν σε κάθε εξαγορά» επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Παπανίκος. Παράλληλα, τόνισε πως «εκτός από ην καινοτομία έπαιξε ρόλο η πρωτοπορία της ιδέας, η ομάδα κοινής κουλτούρας, να είναι δηλαδή προσαρμοστική και ολοκληρωμένη, ώστε αυτόνομα να μπορεί να σταθεί σε μια εταιρεία και να σχεδιάζει προϊόντα». Παράλληλα, τόνισε πως κομβικό σημείο αποτελούν και οι σχέσεις με το προσωπικό, την ομάδα και τους πελάτες.

«Τα νέα projects και οι συνεργασίες απαιτούν συμπαγείς ομάδες με τη συμμετοχή των παλιών μηχανικών για να μεταφέρουν την κουλτούρα στους νέους. Η κουλτούρα χτίζεται και αποτελεί πρόκληση. Μία ομάδα είναι σημαντικό να είναι δεμένη και να αλληλεπιδρά, όπως επίσης, να διαθέτει ευελιξία, ώστε να επιτευχθεί η μετάβαση» κατέληξε.

Παράλληλα, συνέστησαν στους νέους που ξεκινούν το ταξίδι της επιχειρηματικότητας πού να δώσουν έμφαση στο όραμα και να μην φοβούνται τις αλλαγές, λέγοντας πως οι ομάδες οφείλουν να έχουν σαφείς ρόλους και κοινούς στόχους για αποτελεσματικές παρεμβάσεις στο μέλλον.

Ροή ειδήσεων

Advertisement