Connect with us

IMPACT 2024

Διαβεβαίωση του Υφυπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη στη «Γ»-«Σύντομα η Δυτική Ελλάδα θα αποκτήσει Ερευνητικό Κέντρο»

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση Ερευνητικού Κέντρου στη Δυτική Ελλάδα, όπως δήλωσε αποκλειστικά στη «Γ» ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, με αφορμή την παρουσία του στην Πάτρα και στις εργασίες του 3ου Συνεδρίου IMPACT 2024.

Ο Υφυπουργός ανέφερε πως βρίσκεται σε διαβούλευση με την επιστημονική κοινότητα για να προχωρήσει το σημαντικό αυτό έργο, επισημαίνοντας πως το Υπουργείο δίνει ιδιαίτερο βάρος στη σύνδεση των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με την παραγωγή με στόχο την καινοτομία. «Ήταν δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η ίδρυση Ερευνητικού Κέντρου στη Δυτική Ελλάδα μετά από το αίτημα των τοπικών φορέων και στο Υπουργείο Ανάπτυξης κάνουμε τα δέοντα για να γίνει πράξη. Έχουμε ήδη στα χέρια μας την μελέτη που στοιχειοθετεί την αναγκαιότητα ίδρυσης του Κέντρου και αυτήν την περίοδο βρισκόμαστε στο στάδιο διαβούλευσης με το ΕΣΕΤΕΚ, ο οποίος θα πρέπει να τεκμηριώσει το αίτημα. Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει ο διάλογος με την επιστημονική κοινότητα. Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο της διαδικασίας, καθώς έχοντας λάβει τη θετική γνωμάτευση στη συνέχεια το Υπουργείο Ανάπτυξης θα καθορίσει τα επόμενα βήματα», είπε στην «Γ» ο κ. Σενετάκης.
Στον χαιρετισμό του από το βήμα του 3ου Συνεδρίου Impact 2024, κατά τη συνεδρία για τις επιχειρήσεις start up και scale –up ανέφερε πως «στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε υιοθετήσει το μήνυμα “Καινοτομία παντού”, το οποίο απηχεί μέρος της κυβερνητικής πολιτικής για την ανάπτυξη της χώρας. Και είναι ενθαρρυντικό που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι της αγοράς και του επιχειρείν αντιλαμβάνονται την σημασία της “καινοτομίας”. Χρειάζεται να καινοτομήσουμε αν θέλουμε να ευημερήσουμε!».
Αυτό προϋποθέτει να τεθεί σε λειτουργία ένα ολιστικό μηχανισμό που θα προάγει την έρευνα και την καινοτομία. Την ίδια ώρα, ανέφερε πως μέχρι σήμερα το κράτος έχει χρηματοδοτήσει γενναιόδωρα την έρευνα – λαμβάνοντας υπόψη τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement