Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ρίο-Αντίρριο: Υποδοχή στην Γέφυρα από Γιαννάκη

Published

on

Όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, σε μια τελετή που θα συνδυαστεί με την επέτειο των 20 χρόνων από την ολοκλήρωση και λειτουργία αυτού του εμβληματικού έργου για την Ελλάδα.

Η Γέφυρα ΑΕ σκοπεύει να προδώσει την αίγλη που απαιτούν οι περιστάσεις, συνδυάζοντας το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας στη διαδρομή της προς το Παρίσι, με την επέτειο των 20 χρόνων της υποδομής και φυσικά, με το γεγονός ότι ο βασικός μέτοχος της εταιρείας είναι ο γαλλικός κατασκευαστικός κολοσσός Vinci.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος & γενικός διευθυντής ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ Πάνος Λούκας στην ομιλία του, στο Travel West Forum, στις 25 Απριλίου, δηλαδή την επόμενη Πέμπτη, η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από τη Γέφυρα.

Εκεί, θα την υποδεχθεί και θα κρατήσει τη δάδα μια εργαζόμενη της εταιρείας, η οποία στη συνέχεια θα την παραδώσει σε ένα σύμβολο του ελληνικού αθλητισμού, στον «Δράκο» του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος θα ανάψει τον βωμό και στη συνέχεια θα ξεκινήσει τη διαδρομή πάνω στο κατάστρωμα της Γέφυρας.

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ρίο-Αντίρριο: Υποδοχή στην Γέφυρα από Γιαννάκη

Το 2004 λαμπαδηδρόμος ο αρχιμηχανικός Jean Paul Teyssandier

Όπως είπε ο κ. Λούκας, αυτή θα είναι μια εικόνα που θα στέλνει η Γέφυρα σε όλο τον κόσμο, ένα δυνατό μήνυμα και μαζί ένας συμβολισμός για την Ελλάδα που προοδεύει, που ευημερεί και χτίζει γέφυρες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η προσέλευση των καλεσμένων (σ.σ. αυστηρά με προσωπικές προσκλήσεις) θα γίνει στη 1 το μεσημέρι στο Εκθεσιακό Κέντρο, που βρίσκεται στο Κτίριο Λειτουργίας).

Η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας και της Λαμπαδηδρομίας έχει προγραμματιστεί για τις 14:50 και η Τελετή Υποδοχής θα γίνει στο ανατολικό πάρκινγκ, πλησίον του
Κτιρίου Λειτουργίας.

Θα ακολουθήσει η Αφή του βωμού, η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, των Εθνικών Ύμνων της Γαλλίας και της Ελλάδας και η έπαρση των σημαιών.

Οι Εθνικοί Ύμνοι θα αποδοθούν από τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και τη Χορωδία των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνης, με συνοδεία πιάνου από τη Ζιζή Κορκοντζέλου.

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί εκπροσώπων και στις 3.20μ.μ. θα γίνει η Αφή Δάδας και η αναχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας για να συνεχιστεί η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στη Γέφυρα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement