Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η Ολυμπιακή Φλόγα στο σπίτι του Κωστή Παλαμά-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Published

on

Η Ολυμπιακή Φλόγα διήλθε και έκανε  «στάση» και στην οικία του Κωστή Παλαμά, στην οδό Κορίνθου 241.

Το απόγευμα η ιστορική Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση που έχει συμβάλει στην στήριξη του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας από την ίδρυσή της το 1936 και ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας Κωστής Παλαμάς που προβάλει τον Ολυμπιακό ύμνο ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά διοργανώνουν τελετή απόδοσης τιμής την ίδια ημέρα στις 8.00 μ.μ., στην οδό Γερμανού 30, στην αίθουσα Τέχνης, «Gallery Ωδείο» του Κέντρου Πολιτισμού-Ολυμπισμού Κωστή Παλαμά.

η Ολυμπιακή Φλόγα θα διέλθει και θα κάνει «στάση» και στην οικία του Κωστή Παλαμά, στην οδό Κορίνθου 241, ενώ το απόγευμα η ιστορική Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση που έχει συμβάλει στην στήριξη του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας από την ίδρυσή της το 1936 και ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας Κωστής Παλαμάς που προβάλει τον Ολυμπιακό ύμνο ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά διοργανώνουν τελετή απόδοσης τιμής την ίδια ημέρα στις 8.00 μ.μ., στην οδό Γερμανού 30, στην αίθουσα Τέχνης, «Gallery Ωδείο» του Κέντρου Πολιτισμού-Ολυμπισμού Κωστή Παλαμά.

Η εκδήλωση συμπεριλαμβάνει ομιλίες, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος. Ακόμη θα απονεμηθούν τιμητικά ενθυμήματα, στον Συναδινό Πέτρο, Αρχιτέκτονα, Αρχηγό Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», Κουρέτα Δημήτρη, αθλητή Παναχαϊκής, καθηγητή Πανεπιστημίου, περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Μαλλιά Θεόδωρο, Διεθνή δεκαθλητή της Παναχαϊκής, καθηγητή Πανεπιστημίου, Πρόεδρο του Συλλόγου Καλών Τεχνών Κωστής Παλαμάς και ιδρυτή της Ολυμπιακής πρωτοβουλίας για την ανάδειξη από την Unesco του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν μελοποιημένα τραγούδια από την ποίηση του Κωστή Παλαμά και Ελλήνων ποιητών από την Ιόνια Ορχήστρα από τους Μουσικούς, Χρίστο Παναγιωτόπουλο και Έλενα Βούλγαρη.

Η εκδήλωση συμπεριλαμβάνει ομιλίες, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Ακόμη θα απονεμηθούν τιμητικά ενθυμήματα, στον Συναδινό Πέτρο, Αρχιτέκτονα, Αρχηγό Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», Κουρέτα Δημήτρη, αθλητή Παναχαϊκής, καθηγητή Πανεπιστημίου, περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Μαλλιά Θεόδωρο, Διεθνή δεκαθλητή της Παναχαϊκής, καθηγητή Πανεπιστημίου, Πρόεδρο του Συλλόγου Καλών Τεχνών Κωστής Παλαμάς και ιδρυτή της Ολυμπιακής πρωτοβουλίας για την ανάδειξη από την Unesco του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.
Στην εκδήλωση θα ακουστούν μελοποιημένα τραγούδια από την ποίηση του Κωστή Παλαμά και Ελλήνων ποιητών από την Ιόνια Ορχήστρα από τους Μουσικούς, Χρίστο Παναγιωτόπουλο και Έλενα Βούλγαρη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement