Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Κοτόπουλο με μπαχαρικά και τραγανά ρεβίθια      

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα

1½ κουτ. γλυκού κουρκουμά

1½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

3/4 κουτ. γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι

600 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε μικρούς κύβους

4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

160 γρ. baby σπανάκι

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού + μερικές φέτες

4 πίτες ολικής αλέσεως, φρυγανισμένες

Εκτέλεση:

Στεγνώνετε τα ρεβίθια με μια καθαρή πετσέτα και στη συνέχεια τα ρίχνετε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε τον κουρκουμά, την πάπρικα και το τσίλι. Ανακατεύετε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου. Μαγειρεύετε για 4΄ από κάθε πλευρά. Αποσύρετε με μία λαβίδα σιλικόνης το κοτόπουλο από το τηγάνι και προσθέτετε τα ρεβίθια στο τηγάνι με το λίπος του κοτόπουλου, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το υπόλοιπο λάδι. Μαγειρεύετε για 10΄, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ξεκινήσουν τα ρεβίθια να χρυσαφίζουν και να γίνονται τραγανά. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε για 2΄ ακόμη έως ότου μαραθεί το σπανάκι. Αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά. Τέλος, σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού. Απλώνετε το γιαούρτι σε τέσσερα πιάτα και προσθέτετε τα ρεβίθια με το σπανάκι και το κοτόπουλο. Σερβίρετε με τις πίτες ολικής αλέσεως και φέτες λεμονιού.


Ροή ειδήσεων

Advertisement