Connect with us

Μαγειρική

Τσιπούρες με μπαχαρικά σε αμπελόφυλλα 

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 τσιπούρες των 500 γρ. περίπου η κάθε μία, καθαρισμένες, φιλεταρισμένες

1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί

1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, χοντροκοπανισμένος

1 κουτ. γλυκού γλυκάνισος, χοντροκοπανισμένος

1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, χοντροκοπανισμένος

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

3 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί

1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο

50 αμπελόφυλλα, από βάζο, ξεπλυμένα από την άλμη και στραγγισμένα

Εκτέλεση:

Βάζετε τα φιλέτα σε μπολ και τα περιχύνετε με το κρασί. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Σε πιάτο ανακατεύετε τον μαραθόσπορο με τον κόλιανδρο, το γλυκάνισο και το αλατοπίπερο. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ξίδι και το μέλι. Βγάζετε τα φιλέτα από το κρασί και τα περνάτε στο μείγμα του ελαιολάδου. Μετά τα περνάτε από το μείγμα των μπαχαρικών, πιέζοντας ελαφρώς και από τις δύο πλευρές. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα ξύλο κοπής στρώνετε 6 – 8 αμπελόφυλλα, σε δύο σειρές, χωρίς να αφήνετε κενό μεταξύ τους, έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα ενιαίο παραλληλόγραμμο φύλλο. Στο κέντρο βάζετε ένα φιλέτο ψαριού και τυλίγετε γύρω του τις άκρες των αμπελόφυλλων, πιέζοντας ελαφρώς ώστε να κολλήσουν πάνω στο ψάρι. Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φιλέτα και τα αμπελόφυλλα, μέχρι να τα τυλίξετε όλα. Βάζετε τα τυλιγμένα φιλέτα σε ταψί και τα ψήνετε στους 180° C για 15 λεπτά. Τα σερβίρετε τυλιγμένα στα αμπελόφυλλα, για να παραμείνουν ζουμερά. Θα το ξετυλίξετε στο πιάτο. Συνοδεύετε την τσιπούρα με ρύζι πιλάφι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement