Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Μαζική συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ-Ποιοι εκλέγονται

Published

on

Μαζική ήταν η συμμετοχή στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των νέων κομματικών οργάνων, των αντιπροσώπων για το 3ο Συνέδριο του κόμματος, αλλά και για το νέο όνομα της παράταξης.

Στην Αχαΐα, στήθηκαν κάλπες σε έντεκα εκλογικά τμήματα, με την προσέλευση να ξεπερνά κάθε προσδοκία, καθώς τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος που ψήφισαν ξεπέρασαν τις 8.000.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί αναμένονταν να κλείσουν στις 7 το απόγευμα, αλλά λόγω της μεγάλης προσέλευσης που εντάθηκε τις απογευματινές ώρες πήρε δύο παρατάσεις, αρχικά μία μέχρι τις 8 και στη συνέχεια μέχρι τις 9 το βράδυ. Είναι χαρακτηριστικό πως στα δύο εκλογικά κέντρα της Πάτρας, στις 7 το απόγευμα η ουρά ήταν μεγάλη και η ροή του κόσμου αδιάκοπη.

Σε γενικές γραμμές η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά, ενώ τοπικά στελέχη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μαζική συμμετοχή. Άλλωστε θυμίζουμε πως από τις προηγούμενες εκλογές στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ από τις οποίες αναδείχτηκε νέος πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης μεσολάβησαν μόλις τεσσερισήμισι μήνες. Τότε είχαν ψηφίσει 12.000 άτομα στην Αχαΐα.

Να σημειωθεί ότι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ψηφοφόρων στις κάλπες της 8ης Μαΐου είχε μεγάλη σημασία για το ΚΙΝΑΛ, καθώς η συμμετοχή στις εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη προέδρου, όπου ψήφισαν 270.000 μέλη και φίλοι του κόμματος, δεν άφηνε περιθώρια για δραματικές διαφορές στον αριθμό των συμμετεχόντων – η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, «πόνταρε» κατ’ αρχήν στις 100.000 ψήφους και, όπως φαίνεται, ο στόχος έχει ήδη ξεπεραστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η κάλπη για την ανάδειξη του νέου ονόματος στήθηκε ακριβώς για να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στην εσωκομματική διαδικασία.

«ΣΑΡΩΣΕ» ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής»

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων ξεκίνησε αργά και το βράδυ. Αρχικά, έγινε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για το νέο όνομα της παράταξης. Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ των ονομάτων «Κίνημα Αλλαγής» και «ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής» με σήμα τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και αναμένεται να επιλεγεί.

Στη συνέχεια έγινε η καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη της νέας 15μελούς Νομαρχιακής Επιτροπής και των Συντονιστικών Επιτροπών και μετέπειτα της ανάδειξης των 177 συνέδρων που προέρχονται από: 26 από το Δήμο Αιγιαλείας, 17 από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, 12 από το Δήμο Ερυμάνθου, 7 από το Δήμο Καλαβρύτων, 115 από το Δήμο Πατρέων. Το Συνέδριο θα γίνει στις 20-22 Μαΐου.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

Οι χθεσινές εκλογές κρίθηκαν ως κρίσιμες καθώς από το αποτέλεσμα και την εκλογή των νέων προσώπων θα διαμορφωθούν οι εσωκομματικοί συσχετισμοί στη νέα Κεντρική Επιτροπή και τα κεντρικά όργανα του κόμματος. Στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη, πέρα από την επαναφορά του ονόματος «ΠΑΣΟΚ» και του «πράσινου ήλιου», είναι και η ολική επαναφορά της άλλοτε κραταιάς παράταξης, σε μία χρονική συγκυρία που όλα δείχνουν ότι τον ευνοεί – και όχι μόνο γιατί το ΚΙΝΑΛ παγιώθηκε σε διψήφια ποσοστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΕΚ ΝΕΟΥ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ψήφισε στη Νέα Σμύρνη. Αμέσως μετά, συνομίλησε με τα μέλη του Κινήματος, ενώ δήλωσε πως «επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα. Αυτούς που έδωσαν τον αγώνα σε κάθε τοπική κοινωνία για να δυναμώσει το κίνημα μας. Με τη συμμετοχή σας δίνεται εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα μας προσπάθεια. Σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα, θεσμικό προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα» είπε ακόμα ο κ. Ανδρουλάκης.

ΑΧΑΙΑ:

Ποιοι εκλέγονται: Νίκος Μοίραλης

Σταυρούλα Νικολάου

Γερ. Παναγόπουλος

Μάκης Φεσσιάν

Μ. Ταγκαλάκη

Ηλίας Ζάκας

Αρίστος Καραμάνος

Θανάσης Γιανναδάκης

Κώστας Πετρόπουλος

Π. Μαρινόπουλος

Γ. Μητρογιάννη

Γιώργος Παρασκευόπουλος

Ιωάννα Καράπαππα

Κ. Κόλλιας

Ευ. Βόγλη

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement