Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου- Δράσεις ενημέρωσης σήμερα στην πλατεία Γεωργίου

Published

on

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου η σημερινή και στην Πάτρα πραγματοποιούνται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Σωματείο Το Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ενημέρωση του κοινού με έντυπο υλικό σήμερα το απόγευμα 17:30-22:00 στην πλατεία Γεωργίου, αιμοδοσία 17:30-20:30, ενώ θα προβληθεί η ταινία “Love and other drugs” 21:00-23:00 υπό την αιγίδα της ΠΟΜΑμεΑ ΔΕ και ΝΙΝ.

ΠΩΣ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ

Η σημερινή ημέρα εορτάζεται κάθε χρόνο τη 19η Μαΐου από οργανώσεις ασθενών σ’ όλο τον κόσμο (στην Ελλάδα από τον Σύλλογο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα), με κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου.

Ως Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου, χαρακτηρίζονται η νόσος του Κρον (Crohn) και η Ελκώδης Κολίτιδα. Είναι ανίατες χρόνιες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος κι έχουν παρόμοια συμπτωματολογία. Έχει υπολογισθεί ότι 5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από τις δυο αυτές ασθένειες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement