Connect with us

Μαγειρική

 Τσιζκέικ Αιγίνης

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη βάση

150 γρ. μπισκότα, τριμμένα στο μούλτι

60 γρ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο

50 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

500 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

460 γρ. γιαούρτι

2 κουτ. σουπ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις

140 γρ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο

2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

4 μέτρια αυγά ελαφρά χτυπημένα

Για τη σάλτσα

μέλι

σπασμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα. Βάζετε τα μπισκότα και το φιστίκι στο μπλέντερ και τα κάνετε τρίμμα. Σε μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να θυμίζει βρεγμένη άμμο.

Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση με διάμετρο 20-22 εκ. Με τα χέρια και με τη βοήθεια ενός ποτηριού με ίσια βάση πιέζετε το μείγμα στη βάση της φόρμας. Ψήνετε για 10΄ και έπειτα την αφήνετε να κρυώσει σε σχάρα. Με ένα σύρμα χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε και το γιαούρτι και το ανακατεύετε και αυτό. Έπειτα προσθέτετε το αλεύρι, τα φιστίκια, το εκχύλισμα βανίλιας και, αφού τα ανακατέψετε, προσθέτετε και τα αυγά τα οποία ενσωματώνετε στο μείγμα με τη βοήθεια μιας μαρίζ. Δεν ανακατεύετε ούτε χτυπάτε τα αυγά πολύ για να μην κάνουν φυσαλίδες και φουσκώσει πολύ το γλυκό όταν ψήνεται. Οπότε δεν χτυπάτε τα υλικά με το μίξερ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C για 40΄. Είναι έτοιμο όταν μόνο το κέντρο του γλυκού είναι τρεμουλιαστό. Αφήνετε να κρυώσει 10΄ και με μια σπάτουλα ξεκολλάτε το γλυκό από το πλάι της φόρμας. Αφήνετε να κρυώσει καλά και το βάζετε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Σερβίρετε με μέλι και φιστίκια.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement