Connect with us

Αθλητισμός

Παλαίμαχοι: Η Εθνική Ενόπλων στην Πάτρα (28/11) για καλό σκοπό

Published

on

Μετά τους Βετεράνους του Ολυμπιακού, ο σύλλογος Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Πάτρας, φιλοξενεί την προσεχή Δευτέρα (28/11) στις 15:00 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, έναν ακόμη σημαντικό αντίπαλο για καλό σκοπό.

Ο λόγος για την Εθνική ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων σε έναν αγώνα, που θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδά του θα διατεθούν στον Σύλλογο «Η Πίστη», γονέων και κηδεμόνων παιδιών με καρκίνο.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού θα τιμηθούν ο τωρινός γενικός αρχηγός της ΠΑΕ Παναχαϊκή και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χρήστος Μικές, ο οποίος είχε κατακτήσει την περίοδο του 1997 το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων και ο Θόδωρος Παχατουρίδης.

Παράλληλα θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη των ποδοσφαιριστών Θ. και Ν. Ζαφειρόπουλου (Αχιλλέας Πατρών), Γ. Σαραντόπουλου (Παναχαϊκή), Ι. Γεωργιτσόπουλου (Θύελλα Π, Αναγέννηση Π.), καθώς και στον δημοσιογράφο Γιώργο Ράντο.

Στην ομάδα της Εθνικής Ενόπλων, αγωνίζονται ποδοσφαιριστές είτε από την Σούπερ Λίγκα 1 ή ακόμη κι από αυτή της Σούπερ Λίγκα 2.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές από την πόλη της Πάτρας, φόρεσαν τη φανέλα της, όπως ήταν οι αείμνηστοι Κώστας Δαβουρλής, Θέμης Ρήγας, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Πέτρος Λεβεντάκος, ενώ αγωνίστηκαν φορώντας το εθνόσημο οι Θόδωρος Πατρώνης, Νίκος Ιωαννίδης (αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Πάτρας), Χρήστος Μικές κ.α. παίρνοντας μέρος -άπαντες- στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων.

ΕΙΧΕ ΣΤΕΦΘΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόπλων με έξι τίτλους, τρεις δεύτερες και τρεις τρίτες θέσεις. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε εννιά τελικούς, εκ των οποίων την περίοδο του 1997 είχε κατακτήσει το Κύπελλο. Στην ομάδα αυτή συμμετείχε ο “δικός” μας Χρήστος Μικές, που φόρεσε τη φανέλα της Παναχαϊκής και της Καλαμάτας κατά το παρελθόν, της οποίας τεχνικός τότε ήταν ο αείμνηστος Γιώργος Ιωακειμίδης.  Προπονητής της Εθνικής είναι ο Παναγιώτης Χριστοφιλέας. Τέλος διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Σταθόπουλος.

Τάσος Αγγελόπουλος

Ροή ειδήσεων

Advertisement