Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα αναβολή για τον Μάη στην δίκη της Αχαϊκής Τράπεζας εξαιτίας της επ’ αόριστον  αποχής των δικηγόρων νομικής βοήθειας

Published

on

 

Αναβλήθηκε χθες το πρωί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, για τις 17 Μαΐου του 2023 η έναρξη της δίκης για την υπόθεση της Αχαΐκής Τράπεζας

Το αίτημα αναβολής υποβλήθηκε από τους δικηγόρους που έχουν διοριστεί σε υποθέσεις νομικής βοήθειας, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μην καθυστέρηση της εκκαθάρισης των οφειλομένων αποζημιώσεων και της πληρωμής τους, που ξεπερνά τα τρία χρόνια.

Το Δικαστήριο αρχικά εκφώνησε όλα τα ονόματα των κατηγορουμένων, η συντριπτική πλειοψηφία εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους τους χωρίς να δώσουν το «παρών» στην δικαστική αίθουσα, αλλά και των μαρτύρων.

Εν συνεχεία, οι εννέα δικηγόροι που διορίστηκαν από την προηγούμενη σύνθεση στις 19 Οκτωβρίου του 2022 και πήραν προθεσμία για να μελετήσουν την ογκοδέστατη δικογραφία.

Χθες, αν και η υπόθεση ήταν πρώτη στο πινάκιο ήταν αναμενόμενο να μην ξεκινήσει η εκδίκασή της εφόσον ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών συμμετέχει στην αποχή που έχει αποφασίσει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ως αντίδραση στην τριών και πλέον ετών μη καταβολή των χρημάτων από την πολιτεία.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής των αδικημάτων όμως οι κατηγορούμενοι επιθυμούν να διεξαχθεί η δίκη ευελπιστώντας πως θα αποδειχθεί η αλήθεια και θα πάψει να σέρνεται το κατηγορητήριο σε βάρος τους, ισχυριζόμενοι πως δεν διέπραξαν κανένα από τα αδικήματα που τους καταλογίζονται.

ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΟΙ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΙ

Από την άλλη πλευρά, μεριδιούχοι και δανειολήπτες δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους από την νέα αναβολή της δίκης υποστηρίζοντας πως συντελέστηκε κακοδιαχείριση που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη οικονομική ζημία.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ένας εκ των μεριδιούχων, ανέφερε σε χθεσινές δηλώσεις του πως «οδεύουμε στην 11η μαύρη επέτειο από το κλείσιμο της Αχαϊκής Τράπεζας και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η δίκη. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει τον Μάιο γιατί μην ξεχνάτε ότι θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις και είμαστε ανήσυχοι όλοι εμείς οι μεριδιούχοι για το εάν το δικαστήριο θα αποδώσει ευθύνες για όσα αναφέρονται στις 2.400 και πλέον σελίδες του κατηγορητηρίου».

Τέλος, να αναφερθεί πως πολλοί μεριδιούχοι διερωτούνται τι θα γίνει όταν θα ξεκινήσει επί της ουσίας η δίκη οπότε και θα τεθούν νομικά ζητήματα όπως εάν θα παρασταθεί η πολιτική αγωγή αλλά και ενστάσεις για άλλα θέματα.

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement