Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θέατρο την Κυριακή- Όλες οι παραστάσεις που ανεβαίνουν στις σκηνές της Πάτρας

Published

on

 

 

Ενδιαφέρουσες παραγωγές, ερασιτεχνικές και επαγγελματικές παρουσιάζονται και σήμερα στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας. Συγκεκριμένα,

«ΠΡΟΔΟΣΙΑ»

Ολοκληρώνεται σήμερα στις 20.00 στο θέατρο «Απόλλων», ο κύκλος παραστάσεων της «Προδοσίας» του Χ. Πίντερ που παρουσιάστηκε με επιτυχία από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Πάτρας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζαμπουλάκη.

Στην «Προδοσία» ο Χάρολντ Πίντερ καταγράφει την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου.

Ουσιαστικά ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το παιχνίδι των σχέσεων, με τις

κρυφές επιδιώξεις, τις σκόπιμες αποκρύψεις, τα μυστικά και τα ψέματα αλλά

κυρίως με τις αντιφάσεις της ζωής .

Διανομή, Έμμα: Aurora Marion, Ρόμπερτ: Μάνος Βαβαδάκης, Τζέρρυ: Παναγιώτης Γαβρέλας, Σερβιτόρος: Μάριος Μάνθος.

Πληροφορίες-κρατήσεις στο τηλέφωνο του ταμείου: 2610273613.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ. Ισχύει η πολιτική εισιτηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

«Η ΒΙΛΑ»

Για δεύτερη ημέρα ανεβαίνει σήμερα στο «Πάνθεον» στις 21.00 η παράσταση «Η Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν)» του Guillermo Calderón σε σκηνοθεσία Λητώς Τριανταφυλλίδου. Πως θυμόμαστε την Iστορία; Πως διαχειριζόμαστε ένα τραύμα;

Κι όταν η Iστορία είναι το τραύμα; Τρεις γυναίκες που τις λένε “Αλεχάνδρα” συναντιούνται σε ένα δωμάτιο, επιφορτισμένες με το καθήκον να αποφασίσουν το μέλλον της Βίλας Γκριμάλντι, ενός υπαρκτού χώρου βασανιστηρίων και δολοφονιών της Χιλής κατά την δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973- 1990). Με χιούμορ και δραματική μαεστρία, ο Χιλιανός συγγραφέας Guillermo Calderón, δημιουργεί τρεις σύγχρονους χαρακτήρες που ανυποψίαστοι μπαίνουν σε ένα παιχνίδι ανάκτησης της προσωπικής τους ιστορίας. Θα πρέπει η Βίλα να γίνει ένα μνημείο για τις

κτηνωδίες που συνέβησαν εκεί; Να παραμείνει ένα ερείπιο, να ξεχαστεί; Να γίνει χώρος τέχνης; Κάθε μια επιλογή εκφράζει μια διαφορετική σχέση με την Ιστορία, αλλά και μια διαφορετική ανάγκη των θυμάτων της.

Η σκηνοθέτις Λητώ Τριανταφυλλίδου σε συνεργασία με ένα ξεχωριστό θίασο ηθοποιών, την Νατάσα Εξηνταβελώνη, την Λίλα Μπακλέση και την Αγγελική Πασπαλιάρη, εξετάζουν τον απόηχο ενός τέτοιου τραυματικού γεγονότος στην σύγχρονη πραγματικότητά μας, καθώς και την παράδοση της συστημικής βίας πάνω στο γυναικείο σώμα.

Η κληρονομιά μιας δικτατορίας που βαραίνει τους ήρωες του έργου δεν είναι άγνωστη σε εμάς.

Μήπως είμαστε όλοι, τελικά, παιδιά μιας δικτατορίας κι έμμεσα ή άμεσα απόγονοι ενός τραύματος;

Ίσως η Βίλα πρέπει τελικά να γίνει θέατρο, για να φιλοξενήσει τις χαρές και τις λύπες που ξεπερνούν την φαντασία των δημιουργών της.

Ερμηνεύουν: Νατάσα Εξηνταβελώνη, Λίλα Μπακλέση και Αγγελική Πασπαλιάρη

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 15 ευρώ, μειωμένα 12 ευρώ (Άνεργοι, Μαθητές, Φοιτητές, ΑΜΕΑ, άνω των 65).

«Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΥΛΩΝ»

 

Και σήμερα στις 20.30 στο θέατρο «Αγορά» ανεβαίνει η νέα θεατρική παράσταση «Η Θεωρία των Παύλων» του Βασίλη Γιαννόπουλου, ο οποίος αναφέρει «η Ναντίν, είναι μια γυναίκα που στην εφηβική της ηλικία, γνώρισε την σωματική και ψυχική κακοποίηση.  Το γεγονός αυτό την σημάδεψε ανεπανόρθωτα. Το «πειραγμένο» μυαλό της, φτιάχνει ιστορίες τις οποίες και ζει, μπερδεύοντας την «πραγματικότητα» με την φαντασία. Στο δικό της κόσμο, εμφανίζεται ο Ορφέας, ένας άνθρωπος που λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά για κείνην, από τη στιγμή που αποτελεί το αντίπαλο δέος, απέναντι στο κακό που με τη μορφή κάποιου δαίμονα βασανίζει μόνιμα το μυαλό της.  Ο Ορφέας τη βοηθά να καταλάβει ότι η δύναμη της συγχώρεσης είναι ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στην σωτηρία της ψυχής.  Άραγε είναι εύκολο ο Ορφέας να σώσει την Ναντίν και να φέρει τη κάθαρση στον αιώνιο πόλεμο του καλού και του κακού που υπάρχει μέσα στον καθένα μας;

Παίζουν: Σάκης Κλήρης, Ευτυχία Μπιλέλη και Χρήστος Αβραντινής.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Τηλ κρατήσεων: 6985575508 και 6945931233

Email για reservations: [email protected][email protected]

«Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΚΡΟΝΧΟΛΜ»

Το θέατρο Επίκεντρο+ και η σκηνοθέτις Αναστασία Κουμίδου παρουσιάζουν την εξαιρετική παράσταση «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ» του Jordi Galceran και σήμερα στις 20.00. «Η μέθοδος Γκρόνχολμ» είναι μια παράσταση με φιλοσοφικό υπόβαθρο απόλυτα ταιριαστό στη σύγχρονη πραγματικότητα, σε ένα ανάλγητο κόσμο που μάταια ψάχνει την ανθρώπινη ταυτότητά του.

Ο Καταλανός συγγραφέας εμπνεύστηκε το έργο από πραγματικά αρχεία εταιρειών

που είχε βρει πεταμένα. Σ’ έναν κάδο απορριμμάτων στην Βαρκελώνη βρέθηκαν

έγγραφα μιας αλυσίδας σούπερμάρκετ στα οποία ο υπεύθυνος προσωπικού είχε

αποτυπώσει σκληρά, σεξιστικά, ξενοφοβικά, συμπλεγματικά σχόλια για τους

υποψήφιους μίας θέσης ταμία.

Παίζουν: Δανάη Καραβαγγέλη, Δημήτρης Χουρδούμης, Λαμπρινή Ζώτου, Γιώργος Επιτροπίδης. Φιλική συμμετοχή: Γεράσιμος Γεννατάς.

Τιμές Εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 10€ μειωμένο. Πληροφορίες-Κρατήσεις στο 2610 461050 & στο viva.gr

Ο «ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΑΛΕΠΑΣ»

Η παράσταση ”Κοιμώμενος Χαλεπάς… ο σάλος άγιος”, του Άγγελου Ανδρεοπούλου, σε σκηνοθεσία Αλεξάνδρου Λιακόπουλου, ανεβαίνει στο θέατρο act, και σήμερα στις 20.30. Η παράσταση από την πρώτη μέρα παρουσίασης της, δέχτηκε υμνητικά σχόλια τόσο από το κοινό, που σε κάθε παράσταση ξεσπάει σε δυνατά χειροκροτήματα – στο τέλος αλλά και εν μέσω του έργου – όσο και από κριτικούς που παρακολούθησαν έως τώρα την παράστασή μας.

Το έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματεύεται την ζωή του Έλληνα καλλιτέχνη, ξεκινώντας ενώ είναι εσώκλειστος στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας και μέσα από τα διαρκή ταξίδια του μυαλού του, βλέπουμε όλη του τη ζωή, την ευλογημένη Τήνο, την αυταρχική μητέρα και τον «τυπικό»  πατέρα, τα αδέρφια… τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, μα πιο πολύ… την έμπνευση, την μανία δημιουργίας… για να φτάσουμε μέχρι τα σημαντικά έργα του, τα όνειρα, τους εφιάλτες του… και να καταλήξουμε στο τελικό ερώτημα…

…τι αξίζει άραγε περισσότερο, να είσαι τρελός (σαλός) και ευφυής ή φυσιολογικός και απλά… άνθρωπος; Μέσα από το δωμάτιο του Γιαννούλη Χαλεπά στο ψυχιατρείο, ταξιδεύουμε σε όλη του την ζωή και τους σημαντικούς σταθμούς της.

Στο ρόλο του Γιαννούλη Χαλεπά ο Γιώργης Κοντοπόδης.

Τιμές εισιτηρίων 14 ευρώ, 10 ευρώ ( φοιτητικό, ανέργων, Α.Μ.Ε.Α., ομαδικό).

«Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ»

Για δεύτερη ημέρα ανεβαίνει σήμερα στις 21.00 η παράσταση «Η Ανθρώπινη Φωνή» στο θέατρο «όρορως». Ένας συγκλονιστικός επίλογος μιας ερωτικής σχέσης. Ένα σπαρακτικό έργο για το τέλος του έρωτα και την απόγνωση της εγκατάλειψης

Πρωταγωνιστούν μια γυναίκα και… ένα τηλέφωνο.

Μετά την μεγάλη επιτυχία της «Γίδας ή Ποια είναι η Σύλβια;», η Λουκία Μιχαλοπούλου συναντά ξανά τον Νικορέστη Χανιωτάκη σε μια πολύ ξεχωριστή συνεργασία.  Αυτήν την φορά αγκαλιάζουν τον σπουδαίο μονόλογο του Ζαν Κοκτώ «Η Ανθρώπινη Φωνή». Η κάτοχος του θεατρικού βραβείου Μερκούρη (2011) αναμετράται με έναν εμβληματικό ρόλο που κατά το παρελθόν ερμήνευσαν κάποιες από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς ανά τον κόσμο (Σιμόν Σινιορέ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Λιβ Ούλμαν, Χούλια Μιχένες, Ντενίζ Ντιβάλ, Ρενάτα Σκότο κ.α.).

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement