Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ρεκόρ κρατήσεων μέσω Airbnb στην… Καρναβαλική Πάτρα-Έως 1.730 ευρώ το κόστος της διαμονής για το τετραήμερο  της Αποκριάς 

Published

on

Μεγάλη αύξηση της ζήτησης για διαμονή μέσω της πλατφόρμας Airbnb (βραχυχρόνια μίσθωση) στην Πάτρα παρατηρείται για το τετραήμερο από Παρασκευή 24 έως και την Καθαρά Δευτέρα 27.

Η προσφορά σε διαμερίσματα για τη διαμονή κυρίως 4μελών οικογενειών ή και επισκεπτών σε παρέες είναι ήδη μεγάλη και αφορά τόσο το κέντρο της πόλης όσο και περαστικές περιοχές.

Σύμφωνα με την σχετική έρευνα αγοράς, η διαμονή για οικογένειες και επισκέπτες για το 4ήμερο στην ευρύτερη περιοχή ξεκινά από 350 έως και 1.730 ευρώ ενώ ειδικά για το τριήμερο 25-27 του μηνός, το ελάχιστο κόστος στο κέντρο της πόλης, για διαμονή τέσσερα είναι στα 450 ευρώ. Φτάνει βέβαια έως και τα 1.500 ευρώ, σε πολυτελή βέβαια διαμερίσματα.

Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 64 τμ. σε απόσταση 3,2χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 95 τμ. στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τη βραχυχρόνια μίσθωση στην Πάτρα για την τελευταία Κυριακή των αποκριών, τα ποσοστά προ-κρατήσεων αγγίζουν το 98,6% για αυτοτελή κατοικίες ή/και διαμερίσματα.

ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Οι προ-κρατήσεις για τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στα Καλάβρυτα αγγίζουν το 89%, με τιμές μίσθωσης από 650 έως 910 ευρώ. Η χειμερινή σεζόν τόσο για διαμερίσματα μέσω Airbnb όσο και για τον ξενοδοχειακό κλάδο εξελίσσεται ικανοποιητικά στις ορεινές περιοχές σε Αιγιαλεία και Καλάβρυτα.

Από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου του 2022 οι πληρότητες άγγιξαν το 100% ενώ ακολούθησαν υψηλές πληρότητες για τα επόμενα τριήμερα, τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Επιπλέον, εδώ και ένα 10ήμερο, με το άνοιγμα του χιονοδρομικού κέντρου στα Καλάβρυτα ανέβηκε κατακόρυφα η ζήτηση ενώ οι πληρότητες για το σύνολο των Σαββατοκύριακων, από τα τέλη Ιανουαρίου έως και το Μάρτιο, φαίνεται ότι θα κυμαίνονται στο 80-90%.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement