Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών-Για ενέργεια με ανθρωποκτόνο πρόθεση μιλούν οι συνδικαλιστές

Published

on

Δολοφονική χαρακτηρίζει την επίθεση με βόμβες μολότοφ που δέχθηκαν προχθές το βράδυ δικυκλιστές του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας. Την ίδια ώρα εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου αλλά και πολιτικών κομμάτων καταδικάζουν την ενέργεια αυτή που τάσσεται ενάντια στο νόμο και τη Δημοκρατία.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 9 προχθές το βράδυ, στην οδό 25ης Μαρτίου στο ύψος της Ερμού, πενήντα μέτρα από το Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας, όταν άγνωστοι πέταξαν από τα σκαλοπάτια του Ιερού Ναού Εισοδίων τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς την ώρα που οι δικυκλιστές έστριβαν προς το Αστυνομικό Μέγαρο.

Η μία από τις βόμβες μολότοφ έσκασε πάνω στο κράνος ενός αστυνομικού, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί, αλλά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ η άλλη μπροστά από τις ρόδες του δεύτερου δικυκλιστή, ο οποίος πέρασε πάνω από τη φωτιά, χωρίς επίσης να τραυματιστεί. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία και έγιναν εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών, χωρίς όμως μέχρι χθες να υπάρχει αποτέλεσμα. Έγιναν τρεις προσαγωγές το ίδιο βράδυ αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία και οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ: «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟ ΠΡΟΘΕΣΗ»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας σε ανακοίνωσή της καταλογίζει ανθρωποκτόνο πρόθεση στους άγνωστους δράστες και εκφράζει την έντονη ανησυχία της καθώς τα μέλη της βρίσκονται στο στόχαστρο. Ειδικότερα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Μπαλάσης, επισημαίνουν τα εξής: «Στις 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 21:00 στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Ερμού στην Πάτρα, δυο δικυκλιστές Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Πατρών δέχθηκαν μια άνανδρη, ύπουλη και δολοφονική επίθεση με βόμβες μολότοφ. Ευτυχώς για τους Συναδέλφους μας η τύχη αλλά και η εμπειρία τους, βοήθησαν ώστε να μην τραυματιστούν σοβαρά ή ακόμα και θανάσιμα.

 

H μια βόμβα χτύπησε τον έναν Αστυνομικό στο κεφάλι προκαλώντας του ελαφρύ τραυματισμό, λόγω του κράνους, και ευτυχώς δεν εξεράγη πάνω στο σώμα του. Ο δεύτερος Αστυνομικός πέρασε μέσα από τις φλόγες δεύτερης βόμβας που εξερράγη στο οδόστρωμά. Και οι δύο έμπειροι δικυκλιστές διατήρησαν την ισορροπία τους ενώ δεν τραυματίστηκαν και από πιθανή πτώση από τις μοτοσυκλέτες τους, παρά την αιφνίδια επίθεση με τις βαριές, φλεγόμενες γυάλινες μπουκάλες που τους εκτοξευτήκαν από σημαντικό ύψος. Η Ένωση μας καταδικάζει απερίφραστά αυτή την άνανδρη και με ανθρωποκτόνο πρόθεση ενέργεια των μέχρι στιγμής άγνωστων ατόμων και αναμένει από την πολιτεία την παραδειγματική τους τιμωρία. Ακόμα αναμένουμε την σαφή καταδίκη της ενέργειας αυτής από κάθε φορέα πολιτικό, αυτοδιοικητικό αλλά και κάθε κοινωνική συλλογικότητα.

Ο Αστυνομικός αυτή την δύσκολή περίοδο βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή εκθέτοντας την υγεία του και την ζωή του ακόμα, για την προστασία των Πολιτών και της χώρας. Υπηρετούμε την Δημοκρατία- Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Πάντως, τα ερωτηματικά για την επίθεση είναι πολλά, τόσο στους κόλπους των αστυνομικών όσο και στην τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι από την περασμένη Δευτέρα όπως έχει γνωστοποιήσει η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ, ήδη εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα και φυλάσσονται συγκεκριμένοι στόχοι σε 24ωρη βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία 24ωρα υπήρχε πληροφορία ότι είχε στοχοποιηθεί από συγκεκριμένη ομάδα η Αστυνομία και μάλιστα υπήρξε σχέδιο επίθεσης κατά περιπολικού ή δικυκλιστών της Αστυνομίας. Είναι βέβαιο ότι οι άγνωστοι είχαν στήσει καρτέρι με τις μολότοφ και περίμεναν πότε θα περάσουν οι αστυνομικοί και μάλιστα είχαν έτοιμο σχέδιο διαφυγής ώστε να καλύψουν τα ίχνη τους. Ωστόσο, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η επίθεση έγινε σε απόσταση – αναπνοής από το Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας, το οποίο θεωρείται από τους βασικούς «στόχους» της εν λόγω ομάδας.

Πληροφορίες της «Γ» αναφέρουν πως λίγη ώρα πριν την επίθεση είχαν συγκεντρωθεί άτομα στην περιοχή της Άνω Πόλης, αλλά η πληροφορία αυτή δεν έφθασε στο Κέντρο Επιχειρήσεων ώστε να δοθεί σήμα στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στους δρόμους και να ληφθούν αυξημένα μέτρα με αποτέλεσμα οι δράστες της επίθεσης να αιφνιδιάσουν τους πάντες.

Προβληματισμό εγείρει και το γεγονός ότι κατά τις νυχτερινές ώρες περιπολικά οχήματα και δίκυκλες μοτοσικλέτες κυκλοφορούν με τους φάρους ανοικτούς, με αποτέλεσμα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους από μακριά, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους θέλουν να «χτυπήσουν» να προετοιμαστούν κατάλληλα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να είναι απροστάτευτοι.

Ενδεχομένως μετά την επίθεση, και μία εβδομάδα μετά την επίθεση με τις μπογιές στο Τμήμα Μεταγωγών, η Αστυνομία καλείται να αναθεωρήσει τον σχεδιασμό της για να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια στους αστυνομικούς που βρίσκονται στους δρόμους…

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Εξάλλου, χθες το απόγευμα άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στην πλατεία Γεωργίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement