Connect with us

Μαγειρική

Ψαρονέφρι με μπέικον και σάλτσα από αράπικα φιστίκια           

Published

on

Υλικά (για 4 άτομα)

2-3 κομμάτια ψαρονέφρι, ανάλογα το μέγεθος (1.300 γρ. σύνολο)

12 φέτες μπέικον καπνιστό

100 γρ. φιστίκια αράπικα και μερικά επιπλέον για το σερβίρισμα

2 κουτ. σούπας κάρι

3 σκελίδες σκόρδο

1½ ποτηράκι κρασί λευκό

1 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο (ή μαϊντανό)

2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλέθετε στο μπλέντερ τα 100 γρ. φιστίκια μαζί με το κάρι, τα φυλλαράκια του κόλιανδρου και το σκόρδο μέχρι να πάρετε ένα πηχτό μίγμα. Ζεσταίνετε δύο κουταλιές σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μίγμα για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το κρασί. Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να απορροφηθεί το κρασί και να μείνει το μισό. Σε ξεχωριστό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε ολόκληρα τα κομμάτια ψαρονέφρι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα αποσύρετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα, τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τυλίγετε με τις φέτες του μπέικον. Τα βάζετε πάνω σε σχάρα, στη μεσαία θέση του φούρνου για να μην καούν και να προλάβει να ψηθεί το κρέας. Τα ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά να ροδοκοκκινίσει το μπέικον, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο. Τα σερβίρετε σε πιατέλα κομμένα σε ροδέλες μαζί με τη σάλτσα των φιστικιών και πασπαλισμένα με μερικά ολόκληρα φιστίκια. Τα συνοδεύετε με πουρέ γλυκοπατάτας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement