Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ταφόπλακα για την ΕΛ.ΑΣ. τα νέα μέτρα»- Με το… ζόρι βγαίνουν οι εποχούμενες περιπολίες στα τρία Αστυνομικά Τμήματα

Δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χαρ. Τσίτσικας με αφορμή τη σύσταση ειδικών ομάδων για τους ελέγχους στα καταστήματα εστίασης 

Published

on

 

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της τοπικής Αστυνομίας με αφορμή το γεγονός ότι καλούνται από σήμερα να ξεκινήσουν ελέγχους στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ειδικότερα, προβλέπεται να συσταθούν ειδικές ομάδες που θα ελέγχουν τα καταστήματα εστίασης. Η κάθε ομάδα θα απαρτίζεται από 5-10 αστυνομικούς, θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα ελέγχει εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και νυχτερινά καταστήματα, επιβάλλοντας τα πρόστιμα που θα προβλέπονται στην ΚΥΑ. Επίσης, έχει δοθεί εντολή, ώστε να ελέγχονται κατά προτεραιότητα όλες οι καταγγελίες, ακόμα και ανώνυμων πολιτών, για καταστήματα που παραβιάζουν τα μέτρα.

Από σήμερα όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους πελάτες και με τους κανόνες που έχει δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ανακοίνωσε προχθές ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι χθες αναμενόταν να φθάσει το ΦΕΚ στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις προκειμένου να καταρτίσουν το σχέδιο δράσης τους.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας επισημαίνει πως οι αστυνομικοί δεν αντέχουν να σηκώσουν άλλο βάρος.

«Για μια ακόμα φορά η Αστυνομία καλείται να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά. Είναι αδιανόητο σε ένα σύγχρονο κράτος, ο μόνος ελεγκτικός μηχανισμός, ο οποίος είναι σε λειτουργία να είναι η Ελληνική Αστυνομία. Όλο το διάστημα της πανδημίας, η ΕΛ.ΑΣ, συνέδραμε συνεργεία της ΑΑΔΕ για να ελέγχονται καταστήματα σε όλη την περιφέρεια. Θεωρούμε αδιανόητο η ΕΛ.ΑΣ. σε καθημερινή βάση να συνδράμει με προσωπικό τους υπόλοιπους ελεγκτικούς μηχανισμούς, λες και οι υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι με τους ελέγχους κινδυνεύουν σε καθημερινή βάση. Όταν κάποιος υπάλληλος κατά την άσκηση των καθηκόντων του αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα τότε η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να επέμβει και να τον προστατεύσει», δηλώνει στην «Γ» μεταφέροντας τη δυσαρέσκεια των συναδέλφων του.

«Όσον αφορά στα τελευταία μέτρα θεωρώ ότι είναι μια ταφόπλακα στην ΕΛ.ΑΣ. Στην περιοχή μας έχουμε τρία αστυνομικά τμήματα, τα οποία με το ζόρι βγάζουν εποχούμενη περιπολία. Πέραν από τα ψυχιατρικά συμβάντα, τις μεταγωγές κρατουμένων στα νοσοκομεία και τα καθημερινά περιστατικά τώρα μας ζητούν να συστήσουμε ειδικές ομάδες ελέγχου στα καταστήματα. Όλοι οι συνάδελφοι είναι εξουθενωμένοι, προφανώς και δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ανταμοιβή από την πολιτεία και δεν βλέπουμε πως θα υπάρξει μια περίοδο αποφόρτισης για τους αστυνομικούς», καταλήγει.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement