Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

32 νέες κλίνες Covid στο ΠΓΝΠ

Published

on

Με επέκταση 32 συνολικά κλινών για την αντιμετώπιση της νόσου Covid 19 ενισχύεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», που είναι ταυτόχρονα νοσοκομείο αναφοράς.

Συγκεκριμένα, η επέκταση αφορά τις 24 κλίνες στην ΩΡΛ Κλινική του ΠΓΝΠ καθώς επίσης σε 8 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ Covid -19 που προστίθενται στις 6 ήδη υπάρχουσες.

Ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΠ Δρ. Δημήτριος Μπάκος δηλώνει στην «Γ» «με αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι αυξάνεται σημαντικά η δυναμική του ΠΓΝΠ για να αντιμετώπισουμε σε αυτό το στάδιο την πανδημία.

Οι oκτώ κλίνες της ΜΕΘ Covid-19 που θα προστεθούν την Παρασκευή είναι τελευταίας τεχνολογίας.

Παράλληλα, οι 24 κλίνες που θα ανοίξουν στην ΩΡΛ για να νοσηλεύσουν περιστατικά κορωνοϊού ελπίζουμε ότι θα είναι αρκετές για την κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών».

Σύμφωνα με πληροφορίες αν τα περιστατικά αυξηθούν θα περιοριστούν τα χειρουργεία και οι αναισθησιολόγοι θα μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετωπίση την πανδημίας».

Να σημειωθεί πως η Οφθαλμολογική Κλινική του ΠΓΝΠ με δυναμική 27 κλινών έχει μετατραπεί σε Κλινική Covid -19, ενώ το Νοσοκομείο διαθέτει και τέσσερις θαλάμους αρνητικής πίεσης (SARS).

Συνολικά, δηλαδή, το ΠΓΝΠ θα διαθέτει 63 κλίνες νοσηλείας covid, συμπεριλαμβανομένων των κλινών ΜΕΘ.

Τ.Γ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement