Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Να στελεχωθεί με προσωπικό η Καρδιοχειρουργική του ΠΓΝΠ»-Ανακοίνωση από την Ενωτική Συνεργασία Ιατρών

Published

on

Με αφορμή την διενέργεια Απογευματινού Χειρουργείου στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΠΠΝΠ που προκάλεσε και την ανακοίνωση της ΕΙΝΑ, η Ενωτική Συνεργασία Ιατρών -Ε.Σ.Ι. δια μέσω του εκπροσώπου της, Τάκη Γεωργακόπουλου, Ιατρού – Πνευμονολόγου, Διευθυντή ΕΣΥ και μέλους του Δ.Σ. του ΙΣΠ επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Πράγματι, αποτελεί πλέον ”ηλίου φαεινότερο” το γεγονός ότι, τα Απογευματινά Χειρουργεία επί πληρωμή των ασθενών, ΔΕΝ νομοθετήθηκαν από την Κυβέρνηση της ΝΔ για να αποσυμφορήσουν τις λίστες αναμονής -όπως ψευδέστατα ισχυρίσθηκε ο Υπουργός Υγείας- αλλά για να καθιερωθεί η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας που ουσιαστικά ευννοεί τους έχοντες να πληρώσουν για να επιταχύνουν το χειρουργείο τους!
Ειδικά για την Καριοχειρουργική Κλινική του ΠΠΝΠ, πρέπει να πούμε πώς, αποτελεί όντως ντροπή, αφού αυτή η κλινική που διαφημίστηκε από τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Κικίλια ως η ”σωτηρία” των ασθενών της Δυτικής Ελλάδας τελικά αποδείχθηκε ”φούσκα”…
Η κλινική, καλυπτόμενη πίσω από την υποστελέχωσή της, αντιμετωπίζει περιστατικά μόνο 4 φορές τον μήνα με συνέπεια οι ασθενείς με καρδιοχειρουργικά προβλήματα, είτε από την εφημερία του νοσοκομείου ”Άγιος Ανδρέας” είτε και από την εφημερία του ΠΠΝΠ, να στέλνονται σε Νοσοκομεία της Αθήνας ή των Ιωαννίνων, με όχι ευνοϊκή εξέλιξη για αρκετούς εξ αυτών.

Θεωρούμε οξύμωρο το γεγονός να διενεργεί Απογευματινά χειρουργεία η Καρδιοχειρουργική του ΠΠΝΠ την στιγμή που ΔΕΝ δέχεται και δεν αντιμετωπίζει, αντίστοιχα περιστατικά ασθενών, κάθε μέρα και από τα δύο νοσοκομεία, τουλάχιστον, της Πάτρας.
Καλούμε το Υπουργείο να στελεχώσει με το αναγκαίο προσωπικό (Ιατρούς, Νοσηλευτές/τριες) ώστε να λειτουργεί καθημερινά και με ασφάλεια η Καρδιοχειρουργική του ΠΠΝΠ και μέχρι τότε, το Υπουργείο Υγείας οφείλει να αναστείλλει την διενέργεια των Απογευματινών Χειρουργείων!»

Ροή ειδήσεων

Advertisement