Connect with us

Lifestyle

Καίτη Γαρμπή: Διαβάστε το αφιέρωμα για τα 30 χρόνια καριέρας-Ποιο είναι το αγαπημένο τραγούδι του γιου της

Published

on

Η Καίτη Γαρμπή συμπλήρωσε 30 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, από το 1989, και το gnomip.gr σας ετοίμασε ένα χορταστικό αφιέρωμα για την Ελληνίδα σταρ που θα απολαύσετε μέχρι την τελευταία λέξη.

Οι τίτλοι που κατά καιρούς τής έχουν αποδοθεί από τον life style Τύπο είναι “Ελληνίδα diva”, “φωνή της καρδιάς μας”, “διαχρονική τραγουδίστρια”, “αυθεντική σταρ”. Διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο “σκληροπυρηνικά” φαν κλαμπ στην Ελλάδα με πιστούς θαυμαστές που την ακολουθούν σε κάθε της επαγγελματικό βήμα.

Η πρώτη μούσα του Φοίβου
Ο καταξιωμένος συνθέτης Φοίβος ξεδίπλωσε αρχικά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του πάνω στην ήδη διάσημη τότε (1993) Καίτη Γαρμπή χαρίζοντάς μας τεράστιες και διαχρονικές επιτυχίες, όπως “Χαμένα”, “Θα μελαγχολήσω”, “Ατόφιο Χρυσάφι”, “Ιεροσυλία”, “Κόλαση”, “Το Κάτι”, “Ευαισθησίες”, “Επιτέλους”, “Ναι, υπάρχω εγώ”, “Τρυφερότητα”, “Ζήσαμε”, “Το λάθος μου”, “Μια φορά κι έναν καιρό”, “Ασυμφωνία Χαρακτήρων” κ.ά.
Η τελευταία τους ολοκληρωμένη δισκογραφική συνεργασία πραγματοποιήθηκε το 2000 στον δίσκο “Το Κάτι”.

Σούπερ επιτυχίες και με άλλους συνθέτες
Αξίζει να επισημανθεί ότι η καλλιτέχνιδα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συνεργασία της με τον Φοίβο, έχει τραγουδήσει κι άλλες πολύ μεγάλες επιτυχίες άλλων αξιόλογων δημιουργών, όπως τα πασίγνωστα τραγούδια “Μη με συγκρίνεις”, “Περασμένα-ξεχασμένα”, “Άκουσε, αγόρι μου”, “Ανεμοδαρμένα ύψη”, “Εσένα μόνο”, “Πες το μ’ ένα φιλί”, “Πώς αλλάζει ο καιρός”, “Το τζίνι”, “Δώρο Θεού”, “Του φεγγαριού αναπνοές”, “Θα μείνει μεταξύ μας”, “Ξυπόλυτη χορεύω”, “Βιάστηκα”, “Ένταλμα συλλήψεως”, “Ο καφές”, “Καλύτερα οι δυο μας”, “Έχω στα μάτια ουρανό”, “Ντέρτι”, “Άντε γεια”, “Τι θέλουνε τα μάτια σου”, “Spaciba baby”, “Μ’ έχεις αρρωστήσει” κ.ά. Το 2013 κυκλοφόρησε ένα Best of διπλό CD με αρκετές από τις επιτυχίες της με τίτλο “Από καρδιάς”.

Ποιους δίσκους ξεχωρίζει
Οι δίσκοι της που σημείωσαν ρεκόρ πωλήσεων κατά χρονολογική σειρά είναι: “Ατόφιο Χρυσάφι” (1994), “Αρχίζω Πόλεμο” (1996), “Ευαισθησίες” (1997), “Το Κάτι” (2000), καθώς και το CD Single “Μια καρδιά” (2002). Πέρα από αυτούς τους εξαιρετικά επιτυχημένους εμπορικά δίσκους, ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της τραγουδίστριας κατέχουν οι δίσκοι “Χριστούγεννα με την Καίτη” (1998), “Καινούργια Εγώ” (2008) και “Παζλ” (2011). Στους δύο τελευταίους τη μουσική έχει γράψει εξολοκλήρου ο έντεχνος (!) συνθέτης Νίκος Αντύπας και η Γαρμπή τούς θεωρεί ως δίσκους που την εξέλιξαν καλλιτεχνικά κι όχι ως “στροφή στο έντεχνο”, όπως της είχαν καταλογίσει διάφοροι “καλοπροαίρετοι”. Στο ενεργητικό της έχει κι έναν live δίσκο που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2007.

Περισσότερα από 30 ντουέτα
Η Καίτη Γαρμπή είναι η μόνη Ελληνίδα τραγουδίστρια που στην καριέρα της έχει περισσότερα από 30 (!) δισκογραφικά ντουέτα με σπουδαίους συναδέλφους της, όπως η Άννα Βίσση, ο Αντώνης Βαρδής, ο Βασίλης Καρράς, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Κώστας Τουρνάς, ο Αντώνης Ρέμος, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Διονύσης Σχοινάς, ο Θάνος Καλλίρης, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Χρήστος Δάντης, η Ευρυδίκη.

Και σε ρόλο ηθοποιού
Επιπλέον, η τραγουδίστρια έχει συμμετάσχει -και μάλιστα με επιτυχία- σε τηλεοπτικό σίριαλ και θεατρική παράσταση έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Συγκεκριμένα, το φθινόπωρο του 2007 προβλήθηκαν από τη συχνότητα του MEGA τρία επεισόδια της επιτυχημένης σειρά “Επτά θανάσιμες πεθερές”, στην οποία η Καίτη υποδύθηκε στην “Αθηναία πεθερά”. Τη σεζόν 2015-16 υποδύθηκε στο θέατρο μία τραγουδίστρια σταρ των 80’s στο μιούζικαλ-κωμωδία του Γιώργου Βάλαρη “80’s the musical”.

Το αγαπημένο τραγούδι του γιου της
Η τελευταία της δισκογραφική δουλειά τιτλοφορείται “Σπάσε τους δείκτες” και κυκλοφόρησε από την PANIK PLATINUM. Ξεχώρισαν το ομώνυμο τραγούδι, το “Βάλε μια τελεία” και το ντουέτο (με τον Βασίλη Καρρά) “Ούτε λέξη”, για το οποίο η Καίτη Γαρμπή απέσπασε κολακευτικά σχόλια για την ερμηνεία της. Λέγεται πως αγαπημένο τραγούδι του 19χρονου γιου της από το εν λόγω άλμπουμ είναι το μπιτάτο “Καρδιά αλήτισσα”.
Σ.Α.

Ροή ειδήσεων

Advertisement