Connect with us

Παναχαϊκή

Έγινε ύμνος της Παναχαϊκής το όνομά του

Published

on

Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΥΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Β. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 79 ΕΤΩΝ

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Τα δίχτυα μας φυλάει ο Παπαδόπουλος, ο Καραμπινάς και ο Σαραντόπουλος…», αναφέρει ο παλαιός ύμνος της Παναχαϊκής με τον κυρ Βασίλη να πηγαίνει να συναντήσει τους παλαιούς του συμπαίκτες για να τον τραγουδήσουν από εκεί ψηλά.

Ο Βασίλης Καραμπινάς -που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών- φορώντας τη φανέλα της κοκκινόμαυρης ομάδας από το 1965 έως το 1973 έκανε μεγάλη καριέρα, έχοντας δίπλα του σπουδαίους συμπαίκτες, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην Α΄ Εθνική κατηγορία γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια και για δύο χρόνια (1973-1975) αγωνίστηκε με την ίδια επιτυχία στον ΑΠΣ Πάτραι.

ΕΙΔΕ ΤΟΥ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ

Ο εκλιπών, όταν του δινόταν η ευκαιρία παρακολουθούσε την ομάδα που αγάπησε, καθώς είχε την τύχη να δει τα παιδιά του Λάμπρο και Γιώργο να φορούν την κοκκινόμαυρη φανέλα τη δεκαετία του ΄90, ωστόσο αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, που όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Ο Βασίλης Καραμπινάς ήταν ένας εξαίρετος οικογενειάρχης και άνθρωπος χαμηλών τόνων. Όταν «κρέμασε» τα παπούτσια του, δεν ασχολήθηκε ποτέ με το ποδόσφαιρο, διατήρησε έπειτα επί πολλά έτη πρακτορείο ΠΡΟΠΟ επί της οδού Κορίνθου, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Με τη σύζυγό του Νικολίτσα, εκτός των δύο αγοριών, απέκτησε δύο κόρες την Ευθυμία και τη Μαρία και ευτύχησε να δει επτά εγγόνια. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγ. Αγγέλων όπου στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ταφή του στο Α’ νεκροταφείο.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Βασίλη Καραμπινά εξέδωσε και η ΠΑΕ Παναχαϊκή. Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει: «Η ΠΑΕ Παναχαϊκή αποχαιρετά με θλίψη τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Βασίλη Καραμπινά. Ο Βασίλης Καραμπινάς τίμησε την κοκκινόμαυρη φανέλα την δεκαετία του ’60 μαζί με όλη τη χρυσή γενιά της Παναχαϊκής που έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ

Ο σύλλογος παλαίμαχων Παναχαϊκής με ανάρτησή του, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Άλλος ένας σπουδαίος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής, ο Βασίλης Καραμπινάς, «πέταξε» για τη γειτονιά των Αγγέλων μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Παναχαϊκής εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Βασίλη, θα σε θυμόμαστε πάντα! Καλό ταξίδι!».

ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ

Ο Σύνδεσμος παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Πάτρας, με ανάρτησή του, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Έφυγε ο Βασίλης Καραμπινάς. Καλό παράδεισο, φίλε και παλαίμαχε. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

Σωτήρης Αυγερινόπουλος: «Ήθελαν να φέρουν άλλον στη θέση του Καραμπινά»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής Σωτήρης Αυγερινόπουλος, συντετριμμένος από τον χαμό του παλιού του συμπαίκτη Βασίλη Καραμπινά, θυμήθηκε στιγμές μαζί του στην κοκκινόμαυρη ομάδα και μιλώντας στη «Γ» είπε: «Παίξαμε μαζί τέσσερα χρόνια, εγώ πήγα στην ομάδα το 1969 και τον βρήκα εκεί. Θυμάμαι που οι εφημερίδες έγραφαν να αποκτήσει η Παναχαϊκή έναν παίκτη ονόματι Σιακούφη από την Αναγέννηση Άρτας, πολύ καλός, έπαιζε δεξιός ακραίος αμυντικός και οι διοικούντες ήθελαν να τον φέρουν στη θέση του Καραμπινά. Μου λέει ο Σπάιτς, έχουμε αμυντικό, τον Βασίλη (σ.σ. Καραμπινά), τι τον θέλουμε; Θα κάνουμε δοκιμή, αλλά θα παίξεις όπως στους αγώνες, δεν τον άφησα σε χλωρό κλαρί, οπότε ο Σπάιτς είπε όχι και ο Καραμπινάς έμεινε στην ομάδα. Εξαιρετικός άνθρωπος, πολύ καλός χαρακτήρας. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του».

 

Κυριάκος Ανδρούτσος: «Πολύ καλός αμυντικός, εξαίρετος άνθρωπος»

Ο Κυριάκος Ανδρούτσος, δεν τον πρόλαβε πολύ στην Παναχαϊκή, τον θυμάται ελάχιστα, αλλά ανέφερε για τον εκλιπόντα Βασίλη Καραμπινά στη «Γ»: «Ήταν ένας πολύ καλός αμυντικός ποδοσφαιριστής για την εποχή του. Τον θυμάμαι ελάχιστα, καθώς δεν παίζαμε στην ίδια θέση. Έπειτα όταν σταμάτησε αφοσιώθηκε στην οικογένειά του, βγάζοντας εξαίρετα παιδιά ως χαρακτήρες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

 

Βασίλης Στραβοπόδης: «Σκληροτράχηλος Παίκτης, αδαμάντινος χαρακτήρας»

Από τα σύννεφα έπεσε ο Βασίλης Στραβοπόδης, στο άκουσμα του θανάτου, του παλαιού του συμπαίκτη Βασίλη Καραμπινά και μιλώντας στη «Γ» δήλωσε: «Έφυγε ένας ακόμη στρατιώτης της Παναχαϊκής, όπως και τόσοι άλλοι, ήταν ένας ποδοσφαιριστής πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα και όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά είχε αδαμάντινο χαρακτήρα. Ήταν ποδοσφαιριστής σκληροτράχηλος, στην δεξιά πλευρά όπου και αγωνιζόταν δεν περνούσε κουνούπι. Έπειτα έπαιξε στον ΑΠΣ Πάτραι για περίπου δύο χρονιά και στη συνέχεια δεν ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο. Τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

 

Δημήτρης Λιάρος: «Έφυγε από τη ζωή ένα κομμάτι μου»

Σαν μικρό παιδί, έκλαιγε πίσω από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής Δημήτρης Λιάρος, όταν ενημερώθηκε από τη «Γ» για τον θάνατο του Βασίλη Καραμπινά και ανέφερε: «Είμαι πολύ χάλια, έφυγε ένα κομμάτι από μέσα μου, ο Βασίλης δεν ήταν μόνο συμπαίκτης μου, ήταν το άλλο μου μισό, ήταν αδελφός μου. Περάσαμε πολλά από το 1967, μέναμε στο ίδιο σπίτι στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου έναν χρόνο, είμαστε και πατριώτες, αφού είναι από την Καρδίτσα και εγώ από την Ελασσόνα. Έπειτα, σταματήσαμε, φτιάξαμε τις οικογένειές μας και χαθήκαμε. Να γράψεις τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement