Τρίτη 11 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ένα «πορτοκαλί» Σαββατοκύριακο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ως γνωστόν, η Αχαΐα… «κιτρίνισε». Δηλαδή το επίπεδο υγειονομικού συναγερμού έπεσε κατά μία βαθμίδα, με αποτέλεσμα η περιοχή να μην υπόκειται από αύριο στα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, όπως είναι για παράδειγμα, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 5:00 τα ξημερώματα.

Ωστόσο, μέχρι και αύριο, ο νομός παραμένει τυπικά στο «πορτοκαλί» καθώς τα νέα δεδομένα θα ισχύσουν από αύριο, Δευτέρα. Είναι προφανές πως το γεγονός αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά και σύγχυση. Και είναι επίσης δεδομένο ότι χθες το βράδυ συνέβησαν πολλά… ευτράπελα. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό πως η εφαρμογή όλων των μέτρων (ή η αναίρεσή τους) πρέπει να έχει ένα χρονικό σημείο εκκίνησης. Που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Δευτέρα. Έτσι, η ήδη «κίτρινη» στον χάρτη Αχαΐα, παραμένει τύποις «πορτοκαλί» για ένα Σαββατοκύριακο. Και όλοι ευχόμαστε να είναι το… τελευταίο! Γιατί, εάν δεν προσέξουμε οι «πορτοκαλί» μέρες θα επιστρέψουν σύντομα…

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι μαζικές παρουσίες σε κοινωνικό γεγονός εκτός Αχαΐας και ο Μ. Αλέξανδρος- “Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις”

Δημοσιεύθηκε

στις

-«Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις».

Η φράση αυτή αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο και λέγεται για κάποιον που παραβιάζει ο ίδιος τις αρχές του, που τα λόγια του με τις πράξεις του παρουσιάζουν μία ανακολουθία, που άλλα λέει κι άλλα κάνει.

Κάποιοι τη θυμήθηκαν πρόσφατα με αφορμή μαζικές παρουσίες σε δυσάρεστο κοινωνικό γεγονός εκτός Αχαΐας και φυσιολογικά απόρησαν: Πώς εξασφαλίστηκαν οι μετακινήσεις, καθώς ισχύει η απαγόρευση; Ακόμη και οι συμμετέχοντες, που συνήθως και βαρύγδουπα απευθύνουν έκκληση για τήρηση των μέτρων, τα παραβιάζουν οι ίδιοι;

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ξανά στο ΠΓΝΠ κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Νίκος Παλαιοκώστας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ καθώς κρίθηκε για δεύτερη φορά αναγκαία μέσα σε λίγες ημέρες η μεταγωγή του Νίκου Παλαιοκώστα από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου στο ΠΓΝΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr ο βαρυποινίτης παρουσίασε υψηλή πίεση, εξετάστηκε από τους γιατρούς του σωφρονιστικού καταστήματος και αποφασίστηκε,  η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παραμένει σταθερή η Αχαΐα-Ξανά διψήφια η Αιτωλοακαρνανία-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Σταθερός παραμένει ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Αχαΐα για ακόμη ένα 24ωρο, με 49 νέες μολύνσεις να αφορούν το νομό. Αντίθετα επίκεντρο της διασποράς στη Δυτική Ελλάδα, αποτελεί η Αιτωλοακαρνανία με 107 νέες διαγνώσεις, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών.

Αναλυτικά η καταναμή:

 

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα