Connect with us

Γυναίκα

Ώρα για συμβουλές…      

Published

on

 

Πραγματικά δεν καταλάβατε πώς πέρασε έτσι γρήγορα ο Οκτώβρης. Φτάσαμε ήδη στο τέλος του και νιώθετε ότι ακόμα είστε στην αρχή του. Κι όμως, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κρατάνε ψηλά το κέφι σας. Έτσι λοιπόν ήρθε εκ νέου η ώρα να απαντήσουμε σε στυλιστικές σας απορίες για να τις αφομοιώσετε καλά και να πραγματοποιήσετε στυλάτες εξόδους, κορωνοϊού επιτρέποντος…

Ντίνα Κ.: Έχω ένα λευκό πουκάμισο, κλασικότατο. Το αγόρασα πριν 4 χρόνια, μέγεθος Large. Πλέον το μέγεθός μου είναι S-M. Όπως καταλαβαίνετε, μου είναι μεγαλούτσικο. Όμως είναι πολύ όμορφο. Θα ήθελα να μου πείτε πώς μπορώ να το φορέσω σωστά. Μη μου πείτε για pencil παντελόνι… Δεν τα πάω καθόλου καλά!

Αγαπητή μας Ντίνα, το ανδρικό πουκάμισο μπορείτε να το φορέσετε με ένα κορσέ από έξω ή ένα πλεκτό τοπ. Από κάτω, φορέστε ένα τζιν-καμπάνα για ένα στυλ πιο chic boho 70’s. Επίσης, μπορείτε να το συνδυάσετε με δερμάτινο παντελόνι, μποτάκι και μια λεπτή ζώνη ή ακόμα θα να το αφήσετε ανοιχτό στους ώμους, oversized.

 

Άννα Π.: Εξαιτίας του ότι τα οικονομικά μου δεν είναι καλά, θα ήθελα τώρα να μου προτείνετε συγκεκριμένους συνδυασμούς κομματιών. Είμαι 50 ετών και είμαι 56 κιλά. Μου αρέσει και προσπαθώ όσο μπορώ φυσικά για το στυλ μου.

Καλή μας Άννα, στα 56 κιλά πιστεύουμε δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να βρείτε ρούχα σε οποιοδήποτε κατάστημα. Θα σας προτείναμε να επισκεφτείτε διαδικτυακά πλήθος καταστημάτων, ακόμα και της τοπικής αγοράς μας. Υπολογίζετε ότι για ένα καλό συνδυασμό το κόστος κυμαίνεται από 60 έως 80 ευρώ, για καλή ποιότητα υφασμάτων γενικά. Θα βρείτε αρκετά «βασικά» κομμάτια που θα μπορείτε να τα συνδυάσετε με πιο ιδιαίτερα. Γενικά, προτιμήστε το layering με μια βάση απλή, ενδιαφέροντα σακάκια και παλτό με υφές και χρώμα. Συνδυάστε τα με ογκώδη αξεσουάρ και κοσμήματα αλλά και μαντήλια, καθώς και φουλάρια. Σακάκια σίγουρα έχετε, και ίσως παλτό από προηγούμενες δεκαετίες θα μπορούσαν να συνθέσουν το στυλ σας. Tα αξεσουάρ της είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία, μην το ξεχνάτε. Αλυσίδες στο λαιμό με μεγάλους κρίκους και statement βραχιόλια είναι αυτά που θα παίξουν πάρα πολύ μεγάλο ρόλο.

 

Αριάδνη Χ.: Έχω πολλά μάξι φορέματα, φλοράλ κυρίως. Μου αρέσει να τα φοράω τον χειμώνα με τα μποτάκια μου. Αυτό που με προβληματίζει είναι το κεφάλαιο παλτό. Πόσο μακρύ πρέπει να ‘ναι όταν τα ρούχα είναι μάξι;

Αριάδνη μας, αυτό είναι πάντα «θέμα» και δύσκολα το ξεπερνάτε γιατί πάντα «χτυπάει» στο μάτι το μήκος του παλτό. Δεν έχει πια σημασία η διαφορά τους, αρκεί να μην είναι το μάξι φόρεμα φουσκωτό και το παλτό κοντό. Πρώτον, το φόρεμα θα πρέπει να είναι χυτό, όχι πολύ φαρδύ. Δεύτερον, αγοράστε παλτό στη μέση της γάμπας και θα μας θυμηθείτε. Τα προβλήματά σας θα τελειώσουν.

 

 

Νίνα Ρ.: Μπορείτε να μου πείτε πού μπορώ να βρω μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση ρούχα και διαδικτυακά;

Αγαπημένη Νίνα, υπάρχουν πολλά «βιντατζάδικα» online. Μπορείτε να «κατεβάσετε» την εφαρμογή του Vestiaire Collective και να αγοράσετε ή και να πουλήσετε δικά σας που δεν χρειάζεστε πια. Από sites προτιμήστε το Jenny Blonde, το Nasty Gal Vintage και Vintage Darling. Τα vintage ρούχα θέλουν ψάξιμο και υπομονή!

Ροή ειδήσεων

Advertisement